Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Έκλεισε θέση στους “4” του κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας ο Αίολος, μετά το άνετο 3-0 επί της Δόξας στο Ραπτόπουλο [ΦΩΤΟ]

Άνετος και ανώτερος ο Αίολος κέρδισε με 3-0 το Ραπτόπουλο “κλειδώνοντας” ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά (Γήπεδο Ραπτοπούλου, 30/9, 16:30).

1

Ο Αίολος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αφού πρώτα προειδοποίησε, σκόραρε δύο φορές στο πρώτο 15λεπτο και έβαλε… πρόωρα τις βάσεις της νίκης-πρόκρισης. Στη συνέχεια, παρά τον τραγικό αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο έχοντας λιγοστές καλές φάσεις.

Στον αντίποδα, αξιόλογη ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παρουσίασαν δεμένο σύνολο κόντρα σε ανώτερο αντίπαλο, ενώ κατέγραψαν 2-3 καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, με τους “τζιαλομπλού” να έχουν τα ηνία του αγώνα και παίζοντας πρωτίστως από τα άκρα πέτυχαν και 3ο γκολ.

2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Προσπάθεια του Καλύβα στο 6’ μπλόκαρε ο Παπαδήμος, ο οποίος σταμάτησε νέα σουτ του ίδιου λίγο μετά και νέο σουτ του Χ. Τριανταφυλλόπουλου στην επαναφορά. Στο 9’, ο Σιταράς σέντραρε από δεξιά και ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο 16’, ο Μπόνιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 0-2. Στο 33’, ο Χ. Τριανταφυλλόπουλος με προβολή προ κενής εστίας (ασίστ του Νικολάου) έστειλε τη μπάλα προ κενής πάνω από τα δοκάρια. Στο 35’, η μπάλα από κόντρα στρώθηκε στον Χ. Στασινό, που από θέση τετ-α-τετ σούταρε, όμως ο Φεγγούλης απέκρουσε σωτήρια.

Το 0-1 από τον Χ. Τριανταφυλλόπουλο
3

2ο ημίχρονο: Προσπάθεια του Γούλα στο πεντάλεπτο, από αριστερά έφυγε εκτός τέρματος, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Χαλκίδη λίγο μετά, σε κόρνερ του

Σιταρά, ο οποίος είχε απειλήσει στην αρχή της φάσης. Στο 60’, μετά από όμορφο συνδυασμό, Γούλα-Νικολάου, ο Χ. Τριανταφυλλόπουλος πάσαρε στον Καλύβα, ο οποίος πλάσαρε για το 0-3. Στο ημίωρο, μετά το λάθος του Λ. Παπαδήμου, ο Κυλλής σούταρε, όμως ο Τσιάμης σταμάτησε τη μπάλα με το στήθος και στην εξέλιξη σουτ του Β. Τριανταφυλλόπουλου μπλόκαρε ο Παπαδήμος.

Από αυτή την εκτέλεση ο Μπόνιας (Νο 7) διαμόρφωσε το 0-2
4

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (9’) Χ. Τριανταφυλλόπουλος, (16’ φάουλ) Μπόνιας, (60’) Καλύβας. Διακριθέντες: Καραντζούνης, Κοτούλας, Πιπέρας (Ραπτόπουλο) - Χ. Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευόπουλος, Μπισμπίκης, Γούλας (Αίολος)

Στο… παρασκήνιο

* Σε τραγική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ραπτοπούλου, όπου παρατηρήθηκαν χόρτα έως και μισό μέτρο ύψος, αγκάθια μπροστά τους πάγκους, αλλά και δέντρο (!) κοντά στην τελική γραμμή.

5

* Δύσκολη η χρονιά από οικονομικής πλευράς για τη Δόξα, όπως μάς ανέφερε ο Πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Αγράφων Πάνος Φλώτσιος.

* Στα... όμορφα, το ντεμπούτο του στην Α’ ΕΠΣ έκανε ο 14χρονο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος, που αντικατέστησε τον θείο του Μπάμπη.

6

* Παίχτες σε άλλες θέσεις από τις “καθιερωμένες” δοκίμασε ο τεχνικός Τσιγαρίδας, με τον κάπτεν Τριανταφυλλόπουλο να παίζει (όπως στα φιλικά) στην κορυφή της επίθεσης, ανοίγοντας μάλιστα το δρόμο για τη νίκη.

>> 8/10 (16:00): Αίολος - Ραπτόπουλο (Εθνικό Στάδιο)

7

Συνθέσεις ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Λ. Παπαδήμος, Χ. Στασινός (56’ Παπαδημητρίου), Τσιάμης, Ε. Παπαδήμος (80’ Θ. Παπαδήμος), Καραντζούνης, Κοτούλας, Θ. Μπαστάνης, Πιπέρας (71’ Μπράζιας), Πέτσας (71’ Σ. Στασινός), Αζούκης, Τσιτσάνης.
Αίολος (Δ. Τσιγαρίδας): Ι. Φεγγούλης, Π. Μπουμπουρής, Ν. Νικολάου, Παρασκευόπουλος, Χαλκίδης (64’ Τελώνης), Αρ. Σιταράς, Μπόνιας (46’ Τόλης), Καλύβας, Χ. Τριανταφυλλόπουλος (74’ Β. Τριανταφυλλόπουλος), Μπισμπίκης, Γούλας (68’ Κυλλής)
Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος. Βοηθοί: Λάμπρος Κολοκώτσιος-Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
11

12

10

22

20

23

13

21

14

16

18

15

19

17
8

9