Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

[ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ] Η Ποταμιά σκόρπισε με 4-0 τη Μυρίκη και πέρασε με άνεση στα ημιτελικά - Επόμενος αντίπαλος ο ΑΠΟΚ

Απόλυτη κυρίαρχος η Ποταμιά επικράτησε με 4-0 της Μυρίκης παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους "4" του κυπέλλου (Σάββατο 7/10, 16:00 - Εθνικό στάδιο Καρπενησίου).

1

Η Ποταμιά ισοπέδωσε τη Μυρίκη, καθώς την διέσυρε με 4-0 και πήρε με τον πιο εμφατικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Μυρίκη “πληγωμένη” από τις πολλές απουσίες δεν κατάφερε να είναι ούτε στο ελάχιστο ανταγωνιστική και ηττήθηκε δίκαια από ανώτερο αντίπαλο.

Η Ποταμιά "άνοιξε" το σκορ νωρίς στο παιχνίδι και πετυχαίνοντας τρία συνολικά γκολ στο πρώτο μέρος σε διάστημα 30 λεπτών οδήγησε την επανάληψη σε αγώνα τυπικής διαδικασίας.

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Στο 13’, εκτέλεση φάουλ του Κατσώρη, βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα (1-0). Σουτ του Μαντζιούτα μέσα από την περιοχή έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Δόσης. Στο 37’, η Ποταμιά που ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μισύρη από τον Δόση. Την εκτέλεση ανέλαβε ευστοχώντας ο Νούλας που έκανε το 2-0.

2

Αμέσως μετά, ο Σκοτίδας σταμάτησε την προσπάθεια του Νούλα για το 3-0 το οποίο τελικά σημειώθηκε στο 45ο λεπτό: ο Νούλας σε ρόλο δημιουργού με όμορφη ενέργεια “σέρβιρε” στον Μαντζιούτα, ο οποίος φάτσα με το τέρμα, “εκτέλεσε” βρίσκοντας δίχτυα (3-0).

2ο ημίχρονο: Προσπάθεια του Ι. Ζαλοκώστα μπλόκαρε ο Δόσης, ενώ "στοπ" σε σουτ του Κωστή από κοντά έβαλε ο Πατρώνης στο 60’ στο πρώτο δοκάρι. Στο 72’, η σέντρα του Δελούκα πήρε περίεργη τροχιά, ο Δόσης με υπερένταση σταμάτησε την πορεία της, ενώ στη συνέχεια ο Κωστής έστειλε τη μπάλα πάνω από το τέρμα! Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 74’, ο Ζαλοκώστας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νούλα από δεξιά, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

3

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (13' φάουλ) Κατσώρης, (37' πέν.) Νούλας, (45') Μαντζιούτας, (74') Ι. Ζαλοκώστας. Διακριθέντες: Νούλας, Μαντζιούτας, Κατσώρης (Ποταμιά) - (Μυρίκη)

Στο... παρασκήνιο

* Άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της περσινής σεζόν πήρε η Ποταμιά.

* Με αρκετές απουσίες κατέβηκε η Μυρίκη, που επιπλέον υπέπεσε σε πολλά λάθη στη διάρκεια του αγώνα. 

* Την προσωπική του ρεβάνς πήρε και ο Μισύρης, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι υπέπεσε σε πέναλτι, ενώ τώρα κέρδισε την εσχάτη των ποινών.

* Τον ΑΠΟΚ σε διπλά παιχνίδια θα αντιμετωπίσει η Ποταμιά (τυπικά γηπεδούχος στο πρώτο), με τις αναμετρήσεις να διεξάγονται μεσοβδόμαδα. Η πρώτη διαθέσιμη “κενή” ημερομηνία της ομάδας του Βελουχίου είναι στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη.

8

Συνθέσεις ομάδων

Ποταμιά (Απ. Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος (59' Κωσταρέλος), Μισύρης (47' λ.τρ. Ι. Ζαλοκώστας), Πάτρου, Φαρμάκης, Λιάνγκος (69' Κόγιας), Κατσώρης, Δελούκας, Μαντζιούτας (61' Κωστής), Νούλας, Χρυσικός.

Μυρίκη (Δ. Αντωνίου): Δόσης, Τσίπρας (79' Τσούκας), Πατρώνης, Ίβρος, Σκοτίδας, Συγκελόπουλος, Τριανταφύλλου (50' Θεοχάρης), Τσιλίκας, Τσιγαρίδας, Γκορόγιας (57' Ε. Μπουμπουρής), Φακίτσας (35' Βούρτσας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός. Βοηθοί: Σπύρος Μπύρος - Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

4

6

7

5

9

10

11

13