Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αίολος - Δόξα Ραπτοπούλου 4 - 0. Με προπόνηση στα ημιτελικά οι "τζιαλομπλού", που μαθαίνουν αύριο (14/10) τον αντίπαλό τους

Με το χαλαρό 4-0 ο Αίολος διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στο Ραπτόπουλο και με 7-0 συνολικό σκορ πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου (Κυριακή 8/10, 16:00 - Εθνικό στάδιο Καρπενησίου).

1

Ο Αίολος δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, όμως ήταν ποιοτικά πολύ ανώτερος της Δόξας και δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 4-0.

Ο προπονητής Τσιγαρίδας δοκίμασε παίχτες σε νέα θέσεις και νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα και ως αλλαγή, έχοντας ωστόσο παράπονα από τον τρόπο ανάπτυξης. Οι “τζιαλομπλού” έχοντας “κλειδώσει” από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση, δεν έθελξαν με τη γενική εμφάνισή τους, παρόλο που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Ωστόσο, στα θετικά συγκαταλέγεται η χρησιμοποίηση νεαρών παιδιών, που μέσα από τα παιχνίδια αυτά αποκτούν εμπειρίες, αλλά και το γεγονός πως η ομάδα έβγαλε κατά διαστήματα ορισμένα (μόνο) από όσα δουλεύονται στην προπόνηση. Στον αντίποδα, το Ραπτόπουλο ταξίδεψε στο Καρπενήσι για τη συμμετοχή, χωρίς να αποτελεί προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή (σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση).

2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Στο 12΄, μετά από προσπάθεια του Ράικου, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπισμπίκη, ο οποίος με το “μύτο” από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα (1-0). Στο 20’, όμορφο σκαστό σουτ του Γούλα από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Παπαδήμος.

Στο 23’, μετά τη σέντρα του Μπουμπουρή, ο Καλύβας στόπαρε και πλάσαρε από κοντά για το 2-0. Στο 32’, σέντρα του Γούλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Ράικος με συρτό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, βρήκε δίχτυα, πετυχαίνοντας το 3-0.

4

2ο ημίχρονο: Στο 54’, ο Νικολάου σέντραρε παράλληλα και ο Καλύβας στο δεύτερο δοκάρι, με πλασέ προ κενής εστίας σημείωσε πρόωρα το τελικό 4-0. 

Στο 60’, μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μύτας τροφοδότησε τον Σ. Στασινό, ο οποίος από μέσα δεξιά πλάσαρε εκτός τέρματος. Στο 88’, σουτ του Θ. Μπαστάνη λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας Φεγγούλη.

Δεξιά στη φωτογραφία ο φορ Στασινός και αριστερά ο στόπερ Αζακάς
6

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (12’) Μπισμπίκης, (34’) Ράικος, (23’, 54’ Καλύβας). Δοκάρι: (32’) Γούλας. 

Διακριθέντες: Παρασκευόπουλος, Μπισμπίκης, Καλύβας (Αίολος) – Σ. Στασινός, Μύτας (Ραπτόπουλο).

5

Στο… παρασκήνιο

* Ουσιαστικό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου για τον κορυφαίο του αγώνα Παρασκευόπουλο. Ο νεαρός την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, στον αγώνα του Ραπτοπούλου ως στόπερ και στο παιχνίδι της Κυριακής στο στάδιο ως αμυντικό χαφ.

* Τρία γκολ σε δύο παιχνίδια για τον εξτρέμ Καλύβα.

* Θέμα με τη θέση του φορ έχει ο Αίολος, καθώς απουσιάζει το κλασικό 9αρι από την ομάδα. Στον αγώνα με τη Δόξα ο Τσιγαρίδας δοκίμασε τρεις παίχτες στη συγκεκριμένη θέση: Ράικο, Τόλη, Κυλλή, ενώ στο πρώτο παιχνίδι με γηπεδούχο στο ακριτικό χωριό τη θέση του σέντερ φορ κάλυψε ο μπακ Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, που δοκιμάστηκε και στα φιλικά.

* Με συνολικό σκορ 7-0 ο Αίολος προκρίθηκε στα ημιτελικά. Οι κάτοχοι του τίτλοι αναμένουν τον νικητή του ζευγαριού Φραγκίστα-ΠΑΟΚ, αγώνας που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 14/10 στις 16:00, όχι όμως στο Κερασοχώρι, αλλά στο Εθνικό στάδιο Καρπενησίου.

Την αλλαγή έδρας αιτήθηκε η Φραγκίστα, για να παιχτεί καλύτερο παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, αφού καμία δεν έχει στόχο το κύπελλο όπως άλλωστε ανέφερε στα "Ευρυτανικά Νέα" ο Πρόεδρός της Χρήστος Γαλανός.

7

Συνθέσεις ομάδων

Αίολος (Δ. Τσιγαρίδας): Ι. Φεγγούλης, Π. Μπουμπουρής (55’ Β. Τριανταφυλλόπουλος), Νικολάου, Π. Αζακάς, Μπισμπίκης, Τόλης (55’ Ράπτης), Καλύβας, Γούλας, Ράικος (46’ Κυλλής), Χαλκίδης (46’ Τελώνης), Παρασκευόπουλος.

Ραπτόπουλο (Φ. Ντζίμας): Λ. Παπαδήμος, Χ. Στασινός, Μύτας, Τσιάμης, Παπαδημητρίου (30’ Μπράζιας), Καραντζούνης, Σ. Στασινός (62’ Τσιτσάνης), Πιπέρας (68’ Κοτούλας), Θ. Μπαστάνης, Ε. Παπαδήμος (46’ Πέτσας), Ντάλλης.

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός. Βοηθοί: Λάμπρος Κολοκώτσιος - Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

8

3

9

10

12

13

14

11

15