Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τα πλάνα του για τον τελικό σχεδιάζει ο Αίολος μετά την ευρεία νίκη με 5-0 επί του ΠΑΟΚ, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας

Θέση στον τελικό έκλεισε ο Αίολος μετά το 5-0 επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας (Εθνικό στάδιο Καρπενησίου, 21/10, 16:00).

1

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το παιχνίδι με τον Αίολο να έχει την κατοχή της μπάλας, να βγάζει αρκετές ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και τρία δοκάρια, παίζοντας κυρίως από τα άκρα. Παρά το 5-0 ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να σταθεί αξιοπρεπώς, παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας απέναντι σε σαφώς ποιοτικότερο αντίπαλο, χωρίς ωστόσο να φανεί επιθετικά.

Κυριότερες φάσεις
1ο ημίχρονο: Σέντρα του Μπισμπίκη στο 5’ και πλασέ στην κίνηση του Νικολάου πέρασε πάνω από την εστία. Στο 18’, χαμηλή παράλληλη πάσα του Μπόνια για τον Χ. Τριανταφυλλόπουλο, σουτ του οποίου απέκρουσε ο Παπαϊωάννου και στην επαναφορά πάνω στη τελική γραμμή ο Μπόνιας σούταρε κάνοντας το 1-0. Σε φάση τετ-α-τετ ο Κουρκούνης έχασε τη μπάλα, κάνοντας και φάουλ στον Φεγγούλη, που έκανε έγκαιρη έξοδο.

2

Χαμένη ευκαιρία για τον Νικολάου στο 26’, πλασέ του οποίου από κοντά (ασίστ Τόλη) έφυγε μόλις άουτ. Στο 27’, δοκάρι (οριζόντιο) σε μακρινό σουτ του Μπόνια, ενώ στο 28’, ο Τόλης ελίχθηκε όμορφα, πάσαρε στον Νικολάου, που πλάσαρε για το 2-0.

Σέντρα του Μπουμπουρή (σα κοντινό κόρνερ) κατέληξε στα δίχτυα με τον Παπαϊωάννου, να κάνει λάθος υπολογισμό (3-0). Σουτ του Νικολάου στο 41’ χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Τόλης πλάσαρε σημειώνοντας το 4-0.

2ο ημίχρονο: Στο 54’, σουτ του Τόλη εκτός περιοχής πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ στο 59’ σουτ με το αριστερό του Χ. Τριανταφυλλόπουλου από θέση μέσα και δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 84’, σε έμμεσο, ο Χ. Τριανταφυλλόπουλος έστρωσε και ο Νικολάου εκτέλεσε για το τελικό 5-0.

3

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (18’) Μπόνιας, (28’, 85’) Νικολάου, (33’) Μπουμπουρής, (41’) Τόλης. Δοκάρια: (27’) Μπόνιας, (41’) Νικολάου, (59’) Χ. Τριανταφυλλόπουλος. Διακριθέντες: Τόλης, Μπόνιας, Νικολάου (Αίολος) – Τσάκνης, Τσάρας (ΠΑΟΚ).

12

Στο… παρασκήνιο

* Με την ένθερμη υποστήριξη των φίλων του το φετινό ντεμπούτο του Αποστόλη Φούκα.

18

* Θέση στον τελικό έκλεισε ο Αίολος, στόχος που δεν ήταν στα άμεσα σχέδια του ΠΑΟΚ.

* Κορυφαίος της αναμέτρησης ο νεαρός Τόλης (δεξιά στη φωτογραφία κάτω), που ήταν δραστήριος με συμμετοχή σε αρκετές φάσεις του αγώνα.

4

Συνθέσεις ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Ράικος (67’ Β. Τριανταφυλλόπουλος), Μπισμπίκης, Μπόνιας (46’ Φούκας), Τόλης (71’ Τελώνης), Χ. Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας (75’ Κυλλής), Νικολάου.

ΠΑΟΚ (Γίωργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Τσάκνης, Μπαρλάς (86’ Γκορόγιας), Τσάρας, Μουστάκης, Νεραντζάκης, Παπαροιδάμης (58’ Πλατανίτης), Κατσαρός, Κουρκούνης, Ρέπας, Κωστορίζος.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος. Βοηθοί: Στέλιος Σώμαλης - Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

7
9

5

10

8

11

6