Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΜΟΥΣΙΚΗ. How I Did Find Myself Here, από τους The Dream Syndicate (2017)

768

Η παρέα του SteveWynn, οι θρυλικοί The Dream Syndicate, διαλύθηκαν το 1989. Κι όμως: το 2017 κυκλοφορούν ένα εντεκάλεπτο τραγούδι, το How Did Find Myself Here, προπομπό του ομώνυμου άλμπουμ που έρχεται σε λίγες μέρες, και σου παίρνουν τα μυαλά κυριολεκτικά. Και σε κάνουν να καταλάβεις με τον πιο σπουδαίο τρόπο ότι κάποιοι καλλιτέχνες και κάποια group σέβονται τόσο πολύ τον εαυτό τους που επανέρχονται στο προσκήνιο μόνο όταν έχουν πραγματικά κάτι να πουν.

Ειλικρινά, ακόμα απορώ για τη δυναμική του συγκεκριμένου τραγουδιού, γι’ αυτό το απίστευτο, ολόφρεσκο τζαμάρισμα των The Dream Syndicate με κιθάρες που σπάνε κόκαλα και μια ταξιδιάρικη αισθητική που μόνο ένα μεγάλο συγκρότημα μπορεί να δημιουργήσει. Προχωρώντας στην ακρόαση του υπόλοιπου δίσκου, ξαναζούμε κάποιες ένδοξες στιγμές αλλοτινών εποχών.

Και παρόλο που θα συναντήσουμε και κάποιες ατέλειες, εντούτοις εδώ κρύβεται ένας ανεκτίμητος θησαυρός: ο θησαυρός της αυθεντικής indierock ψυχής μιας χρονικής περιόδου που δεν προλαβαίναμε ν’ ακούμε συγκλονιστικούς δίσκους και οι καλλιτέχνες νοιάζονταν πιο πολύ για την καλλιτεχνική τους υστεροφημία και το έργο τους παρά για τους ακολούθους τους στο instagram και στο twitter.