Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Συνταγή | Λιγκουίνι με σολομό και βότκα

768

Υλικά

-500γρ. λιγκουίνι

-250γρ. φρέσκο σολωμό χωρίς δέρμα και κόκκαλα (είτε καπνιστός)

-2κ.σ. ελαιόλαδο

-50ml. βότκα

-250ml. κρέμα γάλακτος

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

-100γρ. τυρί κρέμα

-Ξύσμα από 2 λάιμ

-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα λιγκουίνι (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας) σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.

Έπειτα κόβουμε τον σολωμό σε πλάγιες λεπτές φέτες πάχους 2εκ. Καίμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον σολωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα.

ΠΗΓΗ: www.giorgostsoulis.com