Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Άνετος και... εξάσφαιρος ο Αίολος πέρασε σκορ 6-1 από την έδρα της Δόξας Ραπτοπούλου - Τρίτη φετινή νίκη κόντρα στους "ακρίτες"

Εύκολη πρεμιέρα για τον Αίολο, που διέσυρε με 6-1 το Ραπτόπουλο στην έδρα του (Γήπεδο Ραπτοπούλου, 28/10, 16:00).

1

Ο Αίολος ήταν καταιγιστικός και κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο παίζοντας σε ορισμένα διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο πέτυχε τέσσερα τέρματα. Η Δόξα Ραπτοπούλου εμφάνισε σοβαρά αμυντικά προβλήματα στο πρώτο μέρος, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση. 

Στην επανάληψη, πιέζοντας πιο ψηλά εκτέθηκε στις αντεπιθέσεις των "τζιαλομπλού", οι οποίοι πέτυχαν άλλα δυο γκολ, ενώ οι ακρίτες κατέγραψαν 2-3 φάσεις, σκόραραν, ενώ έχασαν και ένα πέναλτι.

2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Ο Μπόνιας απείλησε με σουτ στο 3’ μέσα από την περιοχή, που μάζεψε ο Ντάλλης και... εκτέλεσε για το 1-0 στο 5ο λεπτό, πλασάροντας από κοντά, μετά το γύρισμα του Μπουμπουρή από δεξιά. 

Χαμένο τετ-α-τετ για τον Καλύβα στο 7’, μετά από έξοχο συνδυασμό Τριανταφυλλόπουλου και Μπόνια. Στο 14’, ο Μπουμπουρής πάσαρε (κόρνερ) στον Καλύβα, αυτός σέντραρε χαμηλά για τον Αζακά, ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, πετυχαίνοντας το 0-2.

 Στο 29’, ο Καλύβας (μετά την κάθετη του Τριανταφυλλόπουλο) στην πλάτη της άμυνας πέτυχε το 0-3, σουτ του Νικολάου αμέσως μετά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 41’, Μπόνιας-Καλύβας συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τη μπάλα και με όμορφο ψηλοκρεμαστό σημείωσε το 0-4.

16

2ο ημίχρονο: Πέναλτι (47’) σε μαρκάρισμα του Μπισμπίκη στον Καρδαμπίκη κέρδισαν οι γηπεδούχοι, όμως ο Β. Μπισμπίκης που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Στο 58’, μπάσιμο και σουτ του Νικολάου, ο Γκούρλιας προσπαθώντας να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-5). 

Σουτ του Τόλη στο 60’ από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ, όμως στο 65’ ο Χ. Τριανταφυλλόπουλος σέρβιρε και ο Νικολάου με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-6. Η Δόξα έχασε τετ-α-τετ με τον Καρδαμπίκη στο 73’ και πέτυχε το γκολ της τιμής στο 76’ με ενέργεια και σουτ του Γκούρλια από θέση έξω αριστερά (1-6).

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (76’) Γκούρλιας - (5’) Μπόνιας, (14’) Αζακάς, (29’) Καλύβας, (41’) Χ. Τριανταφυλλόπουλος, (58’ αυτογκόλ) Γκούρλιας, (65’) Νικολάου. Δοκάρι: (30’) Νικολάου. Χαμένο πέναλτι: (47’) Β. Μπισμπίκης. Διακριθέντες: Χ. Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Καλύβας, Νικολάου. 

5

Στο... παρασκήνιο

* Παρόντες στο γήπεδο ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής και ο Περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης.

7

* Τρίτη φετινή νίκη του Αιόλου επί της Δόξας μετά τις δύο στα προημιτελικά του κυπέλλου (3-0, 4-0).

* Εμφανώς βελτιωμένη η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου συγκριτικά με το ματς κυπέλλου, τόσο στο χωμάτινο τερέν, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

8

* Με κορυφαίο τον Χ. Τριανταφυλλόπουλο, που ήταν σημείο αναφορά στην κορυφή της επίθεσης, ο Αίολος δημιούργησε πολλά ρήγματα με μπάλες προς τα άκρα.

* Χρέη γιατρού ανέλαβε ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Β. Μπισμπίκης (δεξιά στην κάτω φωτογραφία), λόγω μη προσέλευσης του γιατρού αγώνα.

6

Συνθέσεις ομάδων

Ραπτόπουλο (Κ. Πασσιάς): Ντάλλης, Κοτούλας, Παπαντζίμας, Γκούρλιας, Ζαχαράκης (46’ X. Στασινός), Παπαδημητρίου, B. Μπισμπίκης, Ντζίμας, Πιπέρας (73’ Θ. Παπαδήμος), Κώτσιας, Καρδαμπίκης.

Αίολος (Δ. Τσιγαρίδας): Ι. Φεγγούλης, Π. Μπουμπουρής (46’ Καραμπάς), Ν. Νικολάου, Αζακάς, Χαλκίδης, Δ. Μπισμπίκης, Μπόνιας, Καλύβας (73’ Β. Τριανταφυλλόπουλος), Χ. Τριανταφυλλόπουλος (81’ Κυλλής), Παρασκευόπουλος, Μάρκης (65΄ Τόλης).

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος. Βοηθοί: Λάμπρος Κολοκώτσιος - Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

10

2η αγωνιστική (4-5/11, 15:00)

(4/11) Αίολος - ΠΑΟΚ (Εθνικό στάδιο)

(5/11) Ποταμιά - Μυρίκη (Εθνικό στάδιο)

(5/11) Φραγκίστα - Ραπτόπουλο (Γήπεδο Κερασοχωρίου)

11

12

13

20

14

5

15

17

18

19