Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Φουριόζα στην πρεμιέρα της Α' Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας η Ποταμιά επικράτησε εύκολα με 4-0 της Ακαδημίας Π.Α.Ο. Καρπενησίου [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Εύκολη νίκη και πρεμιέρα με το... δεξί για την Ποταμιά, που κέρδισε με 4-0 τον ΠΑΟΚ (Εθνικό στάδιο Καρπενησίου, 29/10, 11:00).

1

Η Ποταμιά δε έθελξε με τη απόδοσή της, όμως ήταν ανώτερη της ακαδημίας, κυριαρχώντας από την αρχή έως το τέλος. Οι Μεγαλοχωρίτες, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας, έβγαλαν φάσεις και πέτυχαν ένα γκολ στο πρώτο και άλλα τρία στο δεύτερο.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αναμενόμενα με διπλή ζώνη άμυνας και πρώτο μέλημα την εξουδετέρωση των αντίπαλων επιθέσεων και το “μηδέν” αμυντικά. Το κατάφερε ως ένα σημείο στο πρώτο μέρος, όμως μετά το 2-0 στις αρχές της επανάληψης δεν έβγαλε αντίδραση και αναμενόμενα ήρθε η εύκολη ήττα.

2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Στο 3’, εκτός εστίας πέρασε προσπάθεια του Μαντζιούτα, ενώ σημαντικές ευκαιρίες έχασε στο επόμενο 10λεπτο ο Νούλας αστοχώντας από πλεονεκτική θέση στη μικρή περιοχή. 

Ενδιάμεσα, ο Χρυσικός νικήθηκε από τον Παπαϊωάννου σε προσωπική ενέργειά του  από θέση μέσα και δεξιά στην αντίπαλή περιοχή, όμως με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σαπούνης -εν στάσει!) με χαμηλό σουτ με το “μυτάκι” εκτός περιοχής σκόραρε, αφήνοντας “στήλη άλατος” τον νεαρό κίπερ (0-1). Στο 40’, κεφαλιά του Κωστορρίζου σε μακρινό χτύπημα φάουλ του Μουστάκη πέρασε λίγο άουτ.

3

2ο ημίχρονο: Στο 52ο λεπτό, ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά και ο Μισύρης με κεφαλιά εξ’ επαφής στο πίσω δοκάρι έγραψε το 0-2 (φωτογραφία κάτω). Με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής ο Φλωράκης πέτυχε στο 65’ το 0-3, ενώ εκτός εστίας έφυγε ενέργεια του ίδιου λίγο μετά.

Στο 84ο λεπτό, ο Σαπούνης πήρε την πάσα από τον Ι. Ζαλοκώστα και ανενόχλητος από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.
4

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (30’, 84’) Σαπούνης, (52’) Μισύρης, (65’) Φλωράκης. Διακριθέντες: Τσάρας, Μουστάκης (ΠΑΟΚ) - Ηλ. Σαπούνης, Κ. Μαντζιούτας, Μισύρης (Ποταμιά)

Στο… παρασκήνιο

* Συνάδελφοι στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ είναι οι δύο αντίπαλοι προπονητές Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Λάκης Αναστασόπουλος.

6

5

* Ελάχιστοι φίλαθλοι βρέθηκαν στην εξέδρα του σταδίου το πρωί της Κυριακής.

* Από ένα ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια οι δυο τερματοφύλακες της ακαδημίας Παπαϊωάννου και Πλάκας.

* Σέρβιρε το 0-2, που “καθάρισε” την υπόθεση-νίκη και πέρασε (πριν γίνει η σέντρα) αλλαγή ο μπακ Ζαραβέλης.

7

* Αλλαγές σε θέσεις παιχτών έφερε ο τραυματισμός μόλις στο τέταρτο του λίμπερο Πάτρου για την Ποταμιά, στην οποία έγιναν κι άλλες δοκιμές στη διάρκεια της αναμέτρησης.

* Πρώτη συμμετοχή για τον "άνθρωπο της μίας επαφής", Κώστα Μπουμπουρή.

8

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΟΚ (Γ. Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου (46' Πλάκας), Ι. Τσάκνης, Μπαρλάς (68' Γκορόγιας), Τσάρας, Μουστάκης, Ν. Τόλης, Κωστορρίζος, Ρουμελιώτης, Κουρκούνης, Ρέπας, Παπαροϊδάμης.

Ποταμιά (Απ. Αναστασόπουλος): Αλ. Μπίκας, Ζαραβέλης (52' Λ. Φλωράκης), Μισύρης, Ρ. Πάτρου (16' λ.τρ. Ι. Ζαλοκώστας), Κωσταρέλος, Ηλ. Σαπούνης, Π. Λιάνγκος (68' Λ. Κόγιας), Χρυσικός, Κ. Μαντζιούτας, Μ. Νούλας, Κατσώρης (61' Κ. Μπουμπουρής).

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός. Βοηθοί: Σπύρος Μπύρος - Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2η αγωνιστική (4-5/11, 15:00)

(4/11) Αίολος - ΠΑΟΚ (Εθνικό στάδιο)

(5/11) Ποταμιά - Μυρίκη (Εθνικό στάδιο)

(5/11) Φραγκίστα - Ραπτόπουλο (Γήπεδο Κερασοχωρίου)

9


11

12

15

17

24

18

19

25

20

21

16

27

13

14

26

23

22