Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το 2Χ2 πέτυχε η Ποταμιά επικρατώντας με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο της Μυρίκης με 2-1 - Χωρίς βαθμό συνεχίζουν οι "ροσονέρι"

Με ανατροπή στο δεύτερο μέρος η Ποταμιά επικράτησε με 2-1 της Μυρίκης και πέτυχε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα (2η αγωνιστική, Κυριακή 5/11, 15:00 – Εθνικό στάδιο Καρπενησίου).

1

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του με την Ποταμιά ωστόσο να έχει την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, ενώ στον αντίποδα η Μυρίκη με σωστή αμυντική διάταξη, έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. 

Το παιχνίδι στο α’ μέρος βγήκε στην ΑΟΜ, καθώς απειλήθηκε ελάχιστα και "χτύπησε" λίγο πριν τη λήξη, παίρνοντας το προβάδισμα (0-1). Στην επανάληψη, η Ποταμιά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη σε άμυνα και τέρμα και πέτυχε την ανατροπή χωρίς να απειλήσει περισσότερο, αλλά ούτε και να απειληθεί.

5

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Σημαντική ευκαιρία η καλύτερη στο πρώτο μέρος, χάθηκε στο ημίωρο από τον Νούλα που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα μόλις άουτ (φάουλ ο Κατσώρης).

Βολέ του Κατσώρη λίγο μετά, από θέση μέσα και αριστερά πέρασε εκτός εστίας, ενώ ίδια κατάληξη είχε στο 41ο λεπτό φαλτσαριστό πλασέ του Συγκελόπουλου. Στο 43’, ο Τσίπρας έκλεψε τη μπάλα από τον Πάτρου, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, πετυχαίνοντας το 0-1.

6

2ο ημίχρονο: Στο 52’, ο Κατσώρης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Δόσης απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Κ. Γιαννακόπουλος πλάσαρε από κοντά, σκοράροντας για το 1-1. 

Στο 70’, σέντρα Γιαννακόπουλου, διώξιμο του Δόση προς τα πίσω, ο Μισύρης την “έσπασε” στον Κ. Μαντζιούτα, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στον… ουρανό των διχτύων (2-1). Σουτ του Νούλα στο 80ο λεπτό από μέσα και δεξιά απέκρουσε με υπερένταση ο Δόσης, παραχωρώντας κόρνερ, ενώ στο 84’, απείλησε ο Τσίπρας, όμως το σουτ εκτός εστίας δε βρήκε εστία.

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (52’) Γιαννακόπουλος, (70’) Κ. Μαντζιούτας – (43’) Τσίπρας. Διακριθέντες: Λιάνγκος, Γιαννακόπουλος, Σαπούνης, Κατσώρης (Ποταμιά) – Τσίπρας, Συγκελόπουλος, Πατρώνης, Τάσιος, Τσιούμας (Μυρίκη)

3

Στο... παρασκήνιο

* Δύο στα δύο για την Ποταμιά, ενώ χωρίς βαθμό συνεχίζει η Μυρίκη.

* “Xρυσές” αποδείχθηκαν οι δύο πρώτες αλλαγές της Ποταμιάς: οι... Κωστάδες Γιαννακόπουλος και Μαντζιούτας μπήκαν αλλαγή και πέτυχαν τα γκολ της νίκης.

* Έντεκα μήνες πριν (5/12), η Μυρίκη είχε επικρατήσει της Ποταμιάς με 2-1, νίκη που προήλθε με ανατροπή (όπως και τώρα) του σκορ.

* Τρία λάθη της αντίπαλης εκάστοτε ομάδας απέφεραν τα γκολ του αγώνα.

* Για το ντέρμπι κορυφής με τον Αίολο προετοιμάζεται η Ποταμιά (11/12, 15:00) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, ενώ το Ραπτόπουλο... περιμένει η Μυρίκη στο Εθνικό  στάδιο, το πρωί (11:00) της Κυριακής (12/11).
2

Συνθέσεις ομάδων

Ποταμιά (Απ. Αναστασόπουλος): Καλύβας, Ζαραβέλης, Μισύρης, Πάτρου (50’ Γιαννακόπουλος), Φαρμάκης, Λιάνγκος, Σαπούνης, Δ. Ζαλοκώστας (66’ Κατσαρής), Χρυσικός (53’ Μαντζιούτας), Νούλας, Κατσώρης (77’ Ι. Ζαλοκώστας)

Μυρίκη (Δ. Αντωνίου): Β. Δόσης, Ζαχαράκης, Θ. Τσίπρας, Τσιούμας, Β. Συγκελόπουλος, Δ. Ίβρος, Τσιάμης (75’ Λαθύρης), Μπουμπουρής, Τριανταφύλλου, Τάσιος (72’ Πλεξίδας), Πατρώνης.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος. Βοηθοί: Μίλτος Ελ Ταχάν - Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

4

12

11

10

7

8

9

topikoomades