Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τρίτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας – Τα φώτα στραμμένα στο Σαββατιάτικο ντέρμπι κορυφής Ποταμιά-Αίολος.

Το ντέρμπι κορυφής των αήττητων Ποταμιάς και Αιόλου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής. Τους πρώτους βαθμούς επιζητά η Μυρίκη κόντρα στο Ραπτόπουλο, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η κόντρα της Φραγκίστας με την Ακαδημία ΠΑΟΚ.

2

Ποταμιά-Αίολος

Δύο ομάδες έχουν πετύχει το απόλυτο των νικών στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν -Ποταμιά και Αίολος- και κοντράρονται μεταξύ τους στον αγώνα, που ανοίγει την αυλαία της 3ης αγωνιστικής το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Οι δύο τους δείχνουν τα ακλόνητα φαβορί την κατάκτηση του τίτλου και παρόλο που κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη και σίγουρα πρόωρη αύριο θα φανεί μια πρώτη εικόνα.

Η Ποταμιά στις δύο πρώτες αγωνιστικές επικράτησε με 4-0 του ΠΑΟΚ και 2-1 της Μυρίκης ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της σκορ στην ανάπαυλα. Ο Αίολος στην πρεμιέρα διέσυρε με 6-1 τη Δόξα στο Ραπτόπουλο και στην δεύτερη αγωνιστική κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ.

Ποταμιά και Αίολος αντάλλαξαν προπονητές το φετινό καλοκαίρι, καθώς μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “τζιαλομπλού” από τον Δημήτρη Τσιγαρίδα, στον πάγκο των Μεγαλοχωριτών έκατσε ο Λάκης Αναστασόπουλος.

Η παράδοση είναι υπέρ του Αιόλου, όμως η Ποταμιά ειδικά φέτος εμφανίζεται πολύ δυνατή. Σημειώνουμε τέλος πως οι δύο μονομάχοι έχουν κατακτήσει τα δύο τελευταία κύπελλα της Ευρυτανίας!

Μυρίκη-Ραπτόπουλο

Εκκίνηση είναι το σύνθημα στις τάξεις της Μυρίκης, η οποία στην 3η κιόλας αγωνιστική βλέπει μόνο νίκη κόντρα στο Ραπτόπουλο, μετά το 0/2 ως τώρα (0-1 από Φραγκίστα και 1-2 από Ποταμιά). Αγωνίζεται για 3η σερί φορά στο στάδιο και 2η ως γηπεδούχος, με αντίπαλο το επικίνδυνο Ραπτόπουλο.

Οι "ακρίτες" μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αίολο (1-6) κέρδισαν στο Κερασοχώρι την τυπικά γηπεδούχο και “ξενιτεμένη” Φραγκίστα με 3-0, δείχνοντας πως θέλουν την τετράδα.

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ
“Έχυσε” την καρδάρα με το γάλα η Φραγκίστα, καθώς η ήττα από το Ραπτόπουλο (0-3) πρακτικά ακύρωσε τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας με τη Μυρίκη (1-0). Εάν είχε πετύχει το 2χ2 ουσιαστικά θα είχε… ριζώσει στην 4αδα.

Πλέον, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι μεν το φαβορί, όμως πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο. Στον αντίποδα, ο δικέφαλος θα παίξει για πρώτη ώστε να πάρει βαθμό ή βαθμούς και όχι μόνο για τις εμπειρίες, όπως στα δύο πρώτα ματς με τους πρωτοπόρους (Ποταμιά 0-4 και Αίολο 0-2).

Εξάλλου, νωπές είναι οι μνήμες της πρόκρισης στα ημιτελικά επί της Φραγκίστας, όπου παρά την ήττα στο πρώτο ματς με 3-2 στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-0, επισημαίνοντας βέβαια πως και τα δύο παιχνίδια έγιναν στην έδρα του, το Εθνικό στάδιο.

3η αγωνιστική (11/12 Νοεμβρίου)

11/11 (15:00) Ποταμιά - Αίολος (Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου)
Διαιτητής. Βοηθοί: Δημήτρης Κουρλός. Βοηθοί: Σπύρος Μπύρος - Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

12/11 (11:00) Μυρίκη - Ραπτόπουλο (Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου)
Διαιτητής. Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος. Βοηθοί: Δημήτρης Κουρλός - Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

12/11 (15:00) Φραγκίστα - ΠΑΟΚ (Γήπεδο Κερασοχωρίου)
Διαιτητής. Λάμπρος Κολοκώτσιος. Βοηθοί: Σπύρος Μπύρος - Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)