Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Δήμος Αγράφων: Έσω έτοιμος ενόψει χειμώνα. Στο Κερασοχώρι συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας - Προμήθεια 60 τόνων αλατιού

Με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, συνεδρίασε, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2017, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι.

politiki-prostasia-2018-agrafa

Στη συνάντηση παρέστησαν ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Κώστας Λάππας, ο κ. Θανάσης Μπίκας, ως εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας κ.α

Ο δήμαρχος Αγράφων αναφέρθηκε στις δράσεις για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού στο οδικό δίκτυο, τόσο στο στάδιο της προ-χειμερινής περιόδου, της περιόδου προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπως αυτές περιγράφονται στο μνημόνιο ενεργειών αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού στο δήμο Αγράφων για την περίοδο 2017-18.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Αγράφων θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στην υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη για την προμήθεια εξήντα (60) τόνων αλατιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα για την αποπαγοποίηση του οδικού δικτύου.

Επίσης, έγινε αναφορά στις δράσεις και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αποσαφηνίστηκαν οι αρμοδιότητες του δήμου, της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.