Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Κάτι... κινείται στην τουριστική προβολή του δ. Αγράφων. Συνεδρίασε για 1η φορά η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης - Τα μέλη της

touristiki-epitropi-agrafwn1

Έγινε η αρχή: στο γραφείο συσκέψεων του δημάρχου, στο δημαρχείο Αγράφων στο Κερασοχώρι, φιλοξενήθηκε, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η παρθενική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου, που ουσιαστικά παρέμενε «ανενεργή» τα τελευταία χρόνια.

Επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός ετησίου προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης του δήμου και καθορίστηκαν οι βασικοί άξονες δράσης. Τα Άγραφα, εξάλλου, μια περιοχή μοναδικής και αγνής ομορφιάς, διαχρονικά παραμένουν στη «σκιά» του Καρπενησίου (και των χωριών του) όσον αφορά στην προβολή και την εξωστρέφεια, έχοντας απωλέσει ευκαιρίες για ανάπτυξη μέσω του τουρισμού (θρησκευτικού, πεζοπορικού, αθλητικού κ.α.)

Μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε η δημιουργία και εκτύπωση τουριστικού οδηγού-εντύπου του δήμου Αγράφων (με παρουσίαση αξιοθέατων, μνημείων κ.α.), ενώ εκφράστηκε η ανάγκη συμμετοχής σε εκθέσεις τους επόμενους μήνες (με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς), ώστε το τουριστικό «προϊόν» των Αγράφων να γίνει ευρέως γνωστό στην ελληνική (και όχι μόνο) επικράτεια.

Τα μέλη

Τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης-Προβολής του δήμου Αγράφων είναι τα εξής:

Παπαθανάσης Γρηγόριος (Δημ. Σύμβουλος), Κίτσιος Γεώργιος (Δημ. Σύμβουλος), Παπαδημητρίου Γεώργιος (Δημ. Σύμβουλος), Κολοκύθας Ευθύμιος (Δημ. Σύμβουλος), Ράπτη Θεοδώρα (Δημ. Σύμβουλος), Ξυραφάκης Παναγιώτης (Δημ. Σύμβουλος), Θεοδώρου Κων/νος (Επιχειρηματίας) και Φέρρας Γρηγόριος (κάτοικος).