Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

3η αγωνιστική Α' Ε.Π.Σ.Ε.: Επιστροφή στις νίκες για τους "βυσσινί" της Φραγκίστας, που κέρδισαν εύκολα με 3-1 τον νεανικό Π.Α.Ο.Κ.

Δίκαια και καθαρά η Φραγκίστα επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής (Κερασοχώρι, 12/11, 15:00).

1

Η Φραγκίστα απέναντι στην καλά οργανωμένη διάταξη της ακαδημίας τα βρήκε… σκούρα στα πρώτο ημίωρο, όμως σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της και έδειξε να "καθαρίζει" το ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά στο τέλος του α’ μέρους. Πέτυχε το 3-0 στις αρχές του β’ μέρους και παρά την άμεση μείωση του σκορ, το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε όμως δε φάνηκε επιθετικά στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ στην επανάληψη βρήκε δίχτυα και έβγαλε αρκετές επιθέσεις, χωρίς όμως να βγάλει τις φάσεις που θα του έδιναν την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η ομάδα του Γαλανού βρήκε χώρους και θα μπορούσε αν δε ήταν υπερβολικά φλύαρη να πετύχει κι άλλο τέρμα.

2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Στο 10’ φάουλ του Μπούκα μπλόκαρε σταθερά ο Παπαϊωάννου, ο οποίος στο 20’, απέκρουσε και σουτ του Αθ. Ντάλλα, από θέση μέσα και δεξιά μετά την ασίστ του Μπούκα. Στο 25ο λεπτό, ο Νερατζάκης, που επωφελήθηκε από τις κόντρες σούταρε από πλάγια θέση μέσα και δεξιά στην περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. 

Στο 32’, ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ-φάουλ του Ζήκα, με υπόδειξη στον εκτεθειμένο (σύμφωνα με τον α’ βοηθό) Κατσαδούρο που συμμετείχε στη φάση. Στο 38’, φάουλ του Ζήκα, η μπάλα έφτασε στον Αγ. Σάλτη, ο οποίος με σουτ από θέση μέσα και αριστερά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα (1-0). 

Στο 40’, ο Λάμπρου με ξερό σουτ εκτός περιοχής που βρήκε σε αμυνόμενο (χωρίς να αλλάξει πορεία) έγραψε το 2-0, ενώ στο 44’, παράλληλη πάσα του Ρέπα στον Κατσαρό, αυτός αδράνησε από θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε άτσαλα άουτ. 

3

2ο ημίχρονο:  Στο 50’, ο Ζήκας με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε πανέμορφο γκολ (3-0), ενώ δυο λεπτά μετά ο Ζανιάς με απευθείας φάουλ στο κέντρο της εστίας (κακό οπτικό πεδίο για τον ακίνητο Σάλτη) μείωσε σε 3-1. 

Στο 69’, ο Ι. Μπισμπίκης έκανε τη λόμπα προ του Παπαϊωάννου, όμως ο επερχόμενος Λαθύρης προ κενής εστίας κατάφερε (!) με προβολή να στείλει τη μπάλα άουτ.

Φάουλ του Ζήκα στο 86΄ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ εύκολα μπλόκαρε ο Σάλτης εκτέλεση του Μουστάκη στο 88ο λεπτό. Στο 90’, ο Παπαϊωάννου απέκρουσε σουτ του Ζήκα σε τετ-α-τετ, η κόντρα στο πόδι Σ. Γαλανού τροφοδότησε εκ νέου τον Ζήκα, που και πάλι νικήθηκε από τον Παπαϊωάννου.

5

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (38’) Αγ. Σάλτης, (40’) Λάμπρου, (50’) Ζήκας-(52’ φάουλ) Ζανιάς. Διακριθέντες: Αγ. Σάλτης, Ε. Μάκκας, Λάμπρου, Λαθύρης (Φραγκίστα) - Τσάκνης, Μουστάκης (ΠΑΟΚ)

Στο... παρασκήνιο

* Με λεωφορείο μετέβη στο Κερασοχώρι η ομάδα του ΠΑΟΚ, που παίρνει άριστα στον οργανωτικό τομέα.

4

* Δεύτερη νίκη για τη Φραγκίστα και πρώτη εντός έδρας, ενώ αντίθετα χωρίς βαθμό συνεχίζει ο ΠΑΟΚ, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα.

* Άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο κύπελλο πήρε η Φραγκίστα από τον ΠΑΟΚ (3-2, 0-2).

Συνθέσεις ομάδων

Φραγκίστα (Χ. Γαλανός): Χ. Σάλτης, Λάμπρου, Φ. Μπισμπίκης, Ι. Μπισμπίκης, Ε. Μάκκας, Αθ. Ντάλλας, Λαθύρης (83’ Στ. Γαλανός), Κατσαδούρος, Μπούκας, Ζήκας, Αγ. Σάλτης (72’ Ι. Μάκκας)
ΠΑΟΚ (Γ. Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Τσάκνης, Ζανιάς (76’ Κουρκούνης), Τσάρας, Μουστάκης, Κατσαρός, Μαστρογιάννης (46’ Μαντζιούτας), Μίλης, Ρέπας, Γκριμόπουλος (84’ Παπαροϊδάμης), Νεραντζάκης (64’ Καώνης).
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος.Βοηθοί: Σπύρος Μπύρος - Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

7

8

Screenshot 5_1