Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΜΟΥΣΙΚΗ. American Dream, από τους LCD Soundsystem

770

 

 

2017. Ήταν πολλοί αυτοί που κατέκριναν έντονα τον JamesMurphy για την απόφασή του να επανενώσει τους LCDSoundsystem μετά την επική και συγκινητική τους διάλυση. Ακόμα πιο πολλοί, όμως, «δάγκωσαν τη γλώσσα τους» όταν άκουσαν τον νέο, εξαιρετικό, τους δίσκο, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πρόκειται για άλλη μια «αρπαχτή» αλλά για μια καλλιτεχνική πρόταση που είχε λόγο για να βγει προς τα έξω.

Στο AmericanDream παρελαύνουν όλες οι μουσικές αναφορές που έχουν διαμορφώσει το dance/rock/punk/ψυχεδελικό ήχο της μπάντας. Εδώ υπάρχει το πνεύμα του Bowie, εδώ ζει η καλλιτεχνική πορεία του BrianEno, του DavidByrne, των Suicide, των μεταγενέστερων DaftPunk, των πρώιμων PrimalScream. Κι όλα αυτά ενσωματωμένα μέσα σε πολλά εξαιρετικά τραγούδια, που είτε βρίσκονται στην επικράτεια της ηλεκτρονικής/dance μουσικής-όπως το υπέροχο και σκοτεινό “HowDoYouSleep?” είτε εμφιλοχωρούν σε rock κομψοτεχνήματα όπως το “CallThePolice” και το “EmotionalHaircut”.

Αναμφισβήτητα, το AmericanDream αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές και σπουδαίες επιστροφές της χρονιάς, ένας δίσκος που ήδη έθεσε υποψηφιότητα για τα καλύτερα του 2017.