Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

5η αγωνιστική Α' ΕΠΣ: Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Αίολος, που επικράτησε με 3-2 της Μυρίκης. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες

Πολύ δύσκολα και με άγχος ο Αίολος, που προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-0 επικράτησε τελικά με 3-2 της Μυρίκης και επέστρεψε στις νίκες (Εθνικό στάδιο Καρπενησίου, 25/11, 15:00).

2

Ο Αίολος ήταν καταιγιστικός στο α’ μέρος, διάστημα στο οποίο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, άσκησε πίεση στον αντίπαλο και πέτυχε τρία γκολ σε ένα μόλις τέταρτο. Η Μυρίκη έχοντας ηττηθεί κατά κράτος (απείλησε μία μόνο φορά) άλλαξε την εικόνα της (και το σύστημα) και στην επανάληψη κυριάρχησε.

Οι “ροσονέρι” έκαναν το ματς ντέρμπι, καθώς το 0-3, έγινε 2-3 μόλις στο 63ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο γήπεδο, όμως δεν απείλησε περισσότερο και το τελικό σκορ έμεινε μέχρι το τέλος. Αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη) στις καθυστερήσεις ο μπακ του Αιόλου Φούκας για εντονότατες διαμαρτυρίες σε καταλογισμό φάουλ.  Για την απόφαση διαμαρτυρήθηκε έντονα ο προπονητής των "τζιαλομπλού".

5

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Στο 3’, κόρνερ Νικολάου, ο Αζακάς πήρε δύσκολη κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 10’, ο Γούλας από μέσα-αριστερά, σούταρε χαμηλά, βγάζοντας ασίστ στον Φούκα, ο οποίος εξ’ επαφής με το κεφάλι έκανε το 0-1. Στο 20’, ο Μπουμπουρής εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, που πήρε πορεία για τα δίχτυα και παρά την προσπάθεια πάνω στη γραμμή του Τσιάμη διαμορφώθηκε το 0-2. 

Στο 21’, δυνατό σουτ από καλή θέση του Καλύβα πέρασε άουτ, όμως ο ίδιος στο 25’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Νούλα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπόνιας (έκανε την κάθετη πάσα (0-3)). Στο ημίωρο, σε αντεπίθεση από αριστερά, ο Νικολάου πάσαρε μπροστά στον Καλύβα, που από κοντά πλάσαρε εκτός εστίας. Στο 45’, σέντρα Τσίπρα, κεφαλιά Σταμούλη στην πλάτη της άμυνας χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

6

2ο ημίχρονο: Στο 48’, μετά το κακό διώξιμο προς τα πίσω του Σκοτίδα, ο Νικολάου μπήκε από αριστερά, όμως σούταρε εκτός τέρματος. Στο 52’, σέντρα του Ζαχαράκη από δεξιά, ο Σταμούλης με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 58’, ο Συγκελόπουλος “τσίμπησε” τη μπάλα από τον Μπουμπουρή, ο οποίος τον ανέτρεψε εντός περιοχής.Ο Σταμούλης, που ανέλαβε την εκτέλεση, μείωσε σε 1-3. Στο 60’, σουτ του Νικολάου απομάκρυνε ο Νούλας και στο… ριμπάουντ προσπάθεια του Καλύβα δε βρήκε εστία.

Στο 63’, σε ρόλο δημιουργού ο Σκοτίδας σέντραρε από δεξιά για τον Τσιλίκα, που κοντρόλαρε όμορφα και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 2-3. Νέα ευκαιρία για τον Καλύβα, ο οποίος στην κόντρα στις καθυστερήσεις πλάσαρε για να αποτρέψει το γκολ ο Τάσιος, που είχε καλύψει το τέρμα.

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (58’ πέν.) Σταμούλης, (63’) Τσιλίκας - (10’) Φούκας, (20’ κόρν.) Μπουμπουρής, (25’ πέν.) Μπόνιας. Δοκάρι: (45’) Σταμούλης. Αποβολή: (90’+) Φούκας. Διακριθέντες: Συγκελόπουλος, Σταμούλης, Τάσιος - Μπισμπίκης, Νικολάου, Γούλας, Φούκας.

3

Στο… παρασκήνιο

* Σε θέση λίμπερο έπαιξε στο β’ ημίχρονο ο μέσος Μπόνιας, που αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού για δεύτερο παιχνίδι.

* Λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο η βοηθός διαιτητή Σ. Ζαχαράκη, από τον Ν. Παπαρούπα.

* Δίχτυα για 3ο σερί ματς βρήκε ο Σταμούλης προερχόμενος ισάριθμες από τον πάγκο.

8

22

* Επισήμανση (επειδή ακούστηκε και αυτό): ακόμα και στην μικρή περιοχή αν ο τερματοφύλακας πέσει πάνω στον επιθετικό δεν καταλογίζεται φάουλ υπέρ του.

* Τον επαναληπτικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ αναμένει ο Αίολος, που βρίσκεται ήδη στον τελικό μετά το 5-0 του πρώτου ημιτελικού.

21

Συνθέσεις oμάδων

Μυρίκη (Δ. Αντωνίου): Νούλας, Ζαχαράκης, Πατρώνης, Ίβρος (84’ Ε. Μπουμπουρής), Συγκελόπουλος, Σκοτίδας, Τσιάμης (32’ Σταμούλης), Τάσιος, Κωστής (32’ Τριανταφύλλου), Τσιλίκας, Τσίπρας.

Αίολος (Δ. Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Π. Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Μπισμπίκης, Φούκας, Μπόνιας, Γούλας, Καλύβας, Νικολάου, Μάρκης.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος. Βοηθοί: Μίλτος Ελ Ταχάν-Στέλλα Ζαχαράκη (α’ μέρος)/ Νίκος Παπαρούπας (β’ μέρος) (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

25

10

11

28

9

16

19

12

7

26

27

23

13

30

31

29

20

24

1

17

Screenshot 3