Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

ev media-logo

Υπό πολικές θερμοκρασίες η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Ν. Κορέας, παρουσία και του Ευρυτάνα χιονοδρόμου Γιάννη Αντωνίου

Ο καιρός, και πιο συγκεκριμένα οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται για τις επόμενες ώρες προβληματίζουν τους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νοτίου Κορέας, που θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

south-korea-olympics1

Στο μεγάλο ραντεβού θα δώσει το παρών, ως μέλος της ελληνικής αποστολής, ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννης Αντωνίου. Οι Έλληνες αθλητές κάνουν τις τελευταίες τους προπονήσεις και στις 5/2 θα μπουν στο αεροπλάνο για την Πιονγκτσάνγκ, μια από τις πιο ψυχρές περιοχές ολόκληρης της Νότιας Κορέας.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις, η τελετή έναρξης των αγώνων, στις 9/2, θα γίνει με την «πραγματική» αίσθηση της θερμοκρασίας (λόγω των ψυχρών ανέμων) ακόμα και στους -14 βαθμούς Κελσίου. Ήδη, οι διοργανωτές προσπαθούν να βρουν λύσεις για τους θεατές, ενώ οι πρώτες αποστολές καταφθάνουν στη διοργανώτρια πόλη.

Σύμφωνα με το Reuters, το κόστους 47 εκ. ευρώ στάδιο της Πιονγκτσάνγκ χτίστηκε δίχως οροφή προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ενώ δεν διαθέτει κεντρική θέρμανση, καθώς θεωρήθηκε δαπανηρή εγκατάσταση. Να σημειωθεί, πάντως, πως στο συγκεκριμένο στάδιο θα φιλοξενηθούν μόνο οι τελετές έναρξης και λήξης των Χειμερινών Αγώνων και κανένα από τα ολυμπιακά αγωνίσματα δεν θα λάβει χώρα εκεί.

Η τελετή έναρξης (9 Φεβρουαρίου) θα έχει ως κεντρική ιδέα την ειρήνη και πρωταγωνιστές θα είναι πέντε παιδιά. Θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες της χώρας, αλλά αυτό που ξεχωρίζει θα είναι σίγουρα η συμμετοχή της Βόρειας και της Νότιας Κορέας με ενιαία κορεατική σημαία.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» θα παρακολουθούν στενά και θα καταγράφουν την παρουσία του «δικού μας» Γιάννη Αντωνίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον 23χρονο.

Mε πληροφορίες από CNN, Reuters και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ