Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ξεκίνησε προπονήσεις στη Ν. Κορέα ο Γιάννης Αντωνίου. Ποιες ημέρες αγωνίζεται - Μέσω ΕΡΤ η μετάδοση των αγώνων, αύριο η τελετή έναρξης

Στο Ολυμπιακό Χωριό της Πιονγκτσάνγκ, στη Νότια Κορέα, βρίσκεται η ελληνική εθνική ομάδα χιονοδρομίας, μαζί με τον Ευρυτάνα Γιάννη Αντωνίου, ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 18 ωρών (με ενδιάμεση στάση στο Αμπού Ντάμπι). Η 8αμελής ελληνική αποστολή έφθασε στον προορισμό της χωρίς προβλήματα, βρίσκοντας πραγματικά πολικές θερμοκρασίες (από -8 έως -15 στο Ολυμπιακό Χωριό και -10 έως -20 στις πίστες των Αγώνων).

antoniou-giannis-elliniki-apostoli1

Η ελληνική εθνική ομάδα μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΣ, Σπύρο Καπράλο. Πίσω δεξιά ο "δικός μας" Γιάννης Αντωνίου


Στο Ολυμπιακό Χωριό οι ομάδες μένουν σε οκτώ μεγάλες πολυκατοικίες των 15 ορόφων, ενώ υπάρχουν πολλές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που παρέχουν παράλληλες υπηρεσίες, όπως γυμναστήρια, ψυχαγωγικά κέντρα, κουρεία, χώροι αποθεραπείας - αποκατάστασης, πολυκλινική, εμπορικά καταστήματα και άλλα.

Την Τετάρτη (7/2) επισκέφθηκαν την ελληνική αποστολή στο Ολυμπιακό Χωριό ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης. Είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, συζήτησαν με τους αθλητές και τους προπονητές και επισκέφτηκαν τους χώρους διαμονής της αποστολής και το αρχηγείο της ΕΟΕ και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούν τους αγωνιστικούς στόχους.

Προπονητική πρεμιέρα είχαν την ίδια ημέρα οι 4 Έλληνες χιονοδρόμοι. Οι Γιάννης Αντωνίου, Απόστολος Αγγέλης, Σοφία Ράλλη και Μαρία Ντάνου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις πίστες για μια πρώτη προσαρμογή και αναγνώριση-προπόνηση -φυσικά με τσουχτερό κρύο μιας και στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα η θερμοκρασία ήταν -15 στις πίστες των αλπικών αγωνισμάτων.

Στις 18 και 22 Φεβρουαρίου

Στη Νότια Κορέα, ο 23χρονος σκιέρ του ΕΟΣ Καρπενησίου, στη πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συμμετάσχει σε δύο αλπικά αγωνίσματα: στις 18 Φεβρουαρίου στο Γιγαντιαίο Σλάλομ και στις 22 Φεβρουαρίου στο απλό Σλάλομ.

Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τις προσπάθειες του Αντωνίου μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ, που εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η ασιατική χώρα είναι επτά (7) ώρες μπροστά από την Ελλάδα, έτσι οι πρωινοί αγώνες θα μεταδοθούν ξημερώματα.


Με πληροφορίες από την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας