Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σήμερα, Παρασκευή 9/2, στη 13.00 το μεσημέρι, η Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών, παρουσία του Ευρυτάνα Γιάννη Αντωνίου

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Η φλόγα που άναψε τον περασμένο Οκτώβριο στην Αρχαία Ολυμπία, σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στη 13.00 το μεσημέρι, θα ανάψει και τον ολυμπιακό βωμό στην Πιονγκτσανγκ για να σημάνει και επίσημα την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας. Η Τελετή Έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2.

teleti-ypodoxis1

Στο σπουδαίο ραντεβού των χειμερινών αγωνισμάτων θα δώσει το παρών ο «δικός μας», Γιάννης Αντωνίου (ΕΟΣ Καρπενησίου) ως μέλος της ελληνικής ομάδας χιονοδρομίας. Η Σοφία Ράλλη θα είναι αθλήτρια που θα μπει πρώτη στο στάδιο για την καθιερωμένη παρέλαση, ως σημαιοφόρος της τετραμελούς ελληνικής ομάδας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε από την Πέμπτη με προκριματικούς αγώνες στο άλμα με σκι και στο κέρλινγκ.  Ο 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου με τους κορυφαίους αθλητές των σπορ του χιονιού και του πάγου να διεκδικούν μετάλλια σε συνολικά 102 αγωνίσματα από 15 αθλήματα.

Ο 23χρονος Γιάννης Αντωνίου θα πάρει μέρος σε δύο αγωνίσματα του αλπικού σκι: στις 18 Φεβρουαρίου στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση και στις 22/2 στην Τεχνική Κατάβαση.