Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Από την κορυφή του Βελουχίου, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου». Ο ΕΟΣ Καρπενησίου για τον Γιάννη Αντωνίου

Επιστολή με αφορμή τη συμμετοχή του Γιάννη Αντωνίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας εξέδωσε το Δ.Σ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Καρπενησίου, στον οποίο ανήκει ως αθλητής ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος από τα… τέσσερά του. Ο ΕΟΣ συγχαίρει τον Ευρυτάνα για το σπουδαίο κατόρθωμά του και αναφέρεται με εγκωμιαστικά λόγια στο ήθος και τον χαρακτήρα του, μιλώντας για δικαίωση κόπων και προσπάθειας ετών του ίδιου, της οικογένειάς του, των προπονητών του.

antoniou-parelasi1

Ο ΕΟΣ Καρπενησίου αναφέρει τα εξής:

«Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμότερες ευχές του για τον αθλητή του, Ιωάννη Αντωνίου, ο οποίος κατάφερε από την κορυφή του Βελουχίου να βρεθεί αγωνιζόμενος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Εντάχθηκε στους κόλπους του συλλόγου μας το 1999 σε ηλικία τεσσάρων (4) ετών, για να γίνει ένας από τους τέσσερεις (4) αθλητές της Ελληνικής Αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας στους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας, στα αλπικά αγωνίσματα καταβάσεων, Τεχνική Κατάβαση (SL), Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (GS) και Υπεργιγαντιαία Κατάβαση (SG).

Για τον αθλητή μας, η συμμετοχή του και μόνο θεωρείται «άθλος» και επίτευγμα γιγαντιαίο και είναι αρκετή για να μας γεμίσει με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, αλλά και να δικαιώσει κόπους και προσπάθειες πολλών χρόνων και πολλών προσώπων.

Είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών Χιονοδρομίας από το 2011 και έχει συμμετάσχει σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων αλπικού σκι, στο Roccaraso της Ιταλίας το 2012, στη Jasna της Σλοβακίας το 2014, στο Hafjell της Νορβηγίας το 2015, στο Sochi της Ρωσίας το 2016 και σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών αλπικού σκι, στο Schladming της Αυστρίας 2013, στο Vail/Colorando των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 2015, στο Sen. Moritz της Ελβετίας το 2017.

Κατάφερε τα τελευταία χρόνια να πετύχει την «Γιγαντιαία Ανάβαση » στην κορυφαία διοργάνωση της Παγκόσμιας Χιονοδρομίας (ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες).

Ο Σύλλογός μας δεν τιμά μόνο τον αθλητή του, τιμά το «δικό του παιδί» και καμαρώνει γιατί πέραν των αθλητικών του επιδόσεων, που αναμφίβολα κοσμούν την αθλητική του «φαρέτρα», υπέδειξε αγωνιστικότητα, ήθος, σεβασμό, πειθαρχία, έλλειψη αλαζονείας και έπαρσης, στοιχεία που μπορούν να αναδείξουν κάποιον σε παράδειγμα προς μίμηση, για όλους αλλά και κυρίως για τους λοιπούς αθλητές του σωματείου μας.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον δύσκολο αλλά άνισο αγώνα που κάναμε για να μην αδικηθείς στην πρόκριση για τους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2014. Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε τίποτα. Εσύ όμως κατάφερες να γίνεις πιο δυνατός, να κρατήσεις ψηλά το ηθικό σου και να συνεχίσεις εντατικά τις προπονήσεις σου. Είχες βάλει στόχο που με υπομονή και μεθοδικότητα τον πέτυχες μετά από τέσσερα χρόνια.

Το γιγαντιαίο του επίτευγμα δικαίωσε πρωτίστως τον δικό του «πολυδάπανο » σε κόπο και θυσίες αγώνα, αλλά και τον αγώνα των γονέων του Δημητρίου Αντωνίου και Βασιλικής Σιούτα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων ( ΕΟΧΑ), του ομοσπονδιακού προπονητή του Στέργιου Πάππου, των προπονητών-εκπαιδευτών του Συλλόγου μας στα πρώτα του βήματα (Μένιο Λάππα, Κουδουνά Αλέκο και Σωτήρη Παπαχρήστο), των τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης και της τοπικής μικρής αυτής κοινωνίας μας, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να έρθει το «πολυπόθητον » και να «στεφανώσει» αυτή την προσπάθεια.

Γιάννη σε αυτή την δύσκολη οικονομική κρίση και το πληγωμένο προφίλ της χώρας μας στο εξωτερικό, μας έδωσες την μοναδική ευκαιρία να φέρουμε την Ελλάδα μας, εκεί που της αξίζει. Ευχόμαστε πρωτίστως να επιστρέψεις υγιής, και να αναδείξεις το Ελληνικό «ευ αγωνίζεσθαι »που είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού.

Σου ευχόμαστε καλή δύναμη, καλά αποτελέσματα και είμαστε σίγουροι πως θα εκπροσωπήσεις τη χώρα μας και το Καρπενήσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

ΤΟ Δ.Σ και τα μέλη

του ΕΟΣ Καρπενησίου"