Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τάρτα σοκολάτας

790

Υλικά

Για τη γκανάζ: 425γρ σοκολάτα πραλίνα, 425γρ σοκολάτα υγείας, 750μλ κρέμα γάλακτος, Όλα μαζί σε μπεν μαρί.

Για την καραμέλα: 160 ζάχαρη, νερό 10 μλ, 1 βανίλια, 2γρ αλάτι,

200μλ κρέμα γάλακτος, 90 γρ βούτυρο.

Για τη βάση: 250 γρ βούτυρο, 2,5 πακέτα digestive. Λιώνουμε το βούτυρο τρίβουμε εντελώς τα μπισκότα ενσωματώνουμε και στρώνουμε σε φόρμα 28 εκ.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την ζάχαρη με το νερό στην φωτιά μέχρι να σκουρύνει στην συνέχεια προσθέτουμε εκτός την κρέμα και ξαναβάζουμε πάνω για να λιώσουν τα τυχόν κομματάκια, προσθέτουμε το βούτυρο την βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να βγει μια ελάχιστα ρευστή καραμέλα. Τοποθετούμε το μπισκότο στην βάση, στην συνέχεια την καραμέλα και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Όταν κρυώσει βάζουμε την σοκολάτα και στην συνέχεια πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Χρόνος προετοιμασίας 3 ώρες. 14 μερίδες.