Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Carrot Cake

carrotkake

Εκτέλεση για το κέικ

Καθαρίζουμε καλά τα καρότα και τα περνάμε στον τρίφτη, στην συνέχεια τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγει η πολύ υγρασία. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρότα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, και την ζάχαρη, χτυπάμε με ένα μίξερ πολύ καλά να γίνουν όλα ένα. Στην συνέχεια σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Προσθέτουμε τα υλικά αυτά στο ομογενοποιημένο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Τα καρύδια τα σπάμε ελαφρώς να έχουν μεγάλα κομμάτια και βάζουμε φούρνο για 10 λεπτά στους 170 για να βγάλουν το άρωμα τους. Στην συνέχεια βάζουμε και τα καρύδια μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σεμιζάρουμε* μια ταρτιέρα 26εκ. και τοποθετούμε το μείγμα μέσα, ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 .

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ, στην συνέχεια όταν έχει κρυώσει το κέικ το καλύπτουμε και βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.

*Σεμιζαρω= βάζω αλεύρι και βούτυρο για να μην κολλήσει το κέικ στην φόρμα.

 

Υλικά για το κέικ: 685 ζάχαρη, 225 ελαιόλαδο, 3 αυγά, 550γρ καρότα, 685 αλεύρι, 10 γρ baking powder, 10γρ κανέλα, 10γρ γαρύφαλλο, 10γρ αλάτι, 200γρ καρύδια

Υλικά για την επικάλυψη: 125γρ βούτυρο λιωμένο, 250γρ ζάχαρη άχνη, 500γρ τυρί κρέμα, 1 βανίλια.