Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ) «Μεθυσμένη πολιτεία» η Ποταμιά, που πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Το γκολ, η απονομή, τα επινίκια

Δεν είναι… ψέμα: η ομάδα της Ποταμιάς, ανήμερα Πρωταπριλιάς του ’18, κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, νικώντας με 1-0 τον Αίολο στην 6η και τελευταία αγωνιστική των Play Off της Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το φινάλε του πρωταθλήματος 2017-18 ήταν συναρπαστικό μέχρι το τελευταίο λεπτό.1

Ο αγώνας είχε χαρακτήρα τελικού, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν με 12 βαθμούς στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας. Ωστόσο, ο Αίολος, «βολεύονταν» με δύο αποτελέσματα (νίκη-ισοπαλία) καθώς στο παιχνίδι του Α’ γύρου είχε επικρατήσει επί της Ποταμιάς (0-1).

Οι Μεγαλοχωρίτες ευτύχησαν να έχουν (ξανά) από νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς μόλις στο 23’ ο Κώστας Μπόνιας, του Αιόλου, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Φθιωτό ρέφερι Γ. Τζοβάρα. Κι όμως, η υπεροχή της Ποταμιάς και οι φάσεις που δημιουργούσε δεν μετουσιώνονταν σε γκολ, με το 1ο ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ. Στο 68’, μάλιστα, επήλθε αριθμητική ισορροπία, αφού για την Ποταμιά αποβλήθηκε ο Κώστας Γιαννακόπουλος. Κι όμως, δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε, στο 75’, η Ποταμιά έλυσε την πολιορκία και πέτυχε το… ιστορικό, όπως αποδείχθηκε, γκολ: ύστερα από βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Αιόλου, ο Ηλιάδης με κεφαλιά έδωσε ασίστ στον Γιάννη Χρυσάφη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την προβολή και νίκησε τον κίπερ Φεγγούλη.

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξαν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Αίολος έμεινε με 9 (αποβολή Μπισμπίκη). Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε παίκτες, προπονητικό τιμ, παράγοντες και οπαδούς της Ποταμιάς να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας στην ιστορία της: την κατάκτηση του Πρωταθλήματος 2017 – 2018 και παράλληλα την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

Για "ιστορική στιγμή" μίλησε ο πρόεδρος της Α.Ο.Π, Νίκος Μαντζιούτας, σημειώνοντας πως η ομάδα κάνει σχέδια για τη Γ' Εθνική και γίνονται συζητήσεις για να βρεθεί η κατάλληλη "φόρμουλα", ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για να ειπωθούν περισσότερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒINTEO

2

3

4

Ο Ηλιάδης παίρνει την κεφαλιά από τον Αζακά...

5

...και ο Χρυσάφης με προβολή "γράφει" το 1-0 για την Ποταμιά, χαρίζοντάς της το πρωτάθλημα

8

7

9