Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Άντεξε ο ΑΠΟΚ στη Νέα Αγχίαλο και απέσπασε την ισοπαλία με 0-0

apok pirasos

Παρά την πίεση που του άσκησε ο πολύ καλύτερος Πύρασος, ο ΑΠΟΚ, έστω και με δόση τύχης, πέτυχε τον στόχο του, που ήταν να πάρει τον ένα βαθμό.  Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 22 Ιανουαρίου (15.00) στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Αγχιάλου για την 10η αγωνιστική στο 4ο Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Συνθέσεις ομάδων
Πύρασος (Χατζηκυριακίδης Νίκος): Γκιούρκης, Μπούτλας, Ράπτης (56΄ Σπύρου), Κοντοβάς Ι., Γκάγκας Λ., Τανάγιας (65΄ Χάνος), Μπασδάνης, Γκάγκας Σ. (62΄ Κοντοβάς Π.), Διαμάντης, Πετρίδης, Τσάγγαρης.
ΑΠΟΚ (Σερμπέσης Παύλος): Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος (34΄ λ.τρ. Μπόνιας), Κουρλός (78΄ Κουτσουπιάς, 90΄+3 Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος.
* Διαιτητής του αγώνα: Παπαργυρίου Λάμπρος. Βοηθοί: Λαφαντζής Κώστας - Καράμπουλας Χρήστος του Συνδέσμου Πιερίας. Παρατηρητής αγώνα: Κρανής Γιώργος (Σύνδεσμος Καρδίτσας)

* Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (με ανεβασμένη απόδοση στην επανάληψη) ήταν η ομάδα του Πύρασου, όμως οι φιλοξενούμενοι, που κατέβηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς στο γήπεδο και τον Ρεσίτη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση πήραν ένα πολύτιμο βαθμό. Ο Πύρασος άσκησε μεγάλη πίεση στον αντίπαλό του, έχασε ευκαιρίες, ενώ είχε και ένα δοκάρι λίγο πριν την ανάπαυλα.
1ο ημίχρονο: Στο 1΄, το σουτ του Κοντοβά Ι. από τον άξονα έφυγε λίγο άουτ, ενώ κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση παραχώρησε, στο 19΄, ο Ρεσίτης σε γυριστή κεφαλιά του Διαμάντη, σε εκτέλεση φάουλ του Τσάγγαρη από αριστερά.
Στο 21΄, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Συγκελόπουλου από τα αριστερά και την απομάκρυνση της μπάλας από τον Γκιούρκη ο Πασσάς, στον οποίο στρώθηκε η μπάλα, έπιασε το σουτ χωρίς όμως να βρει στόχο.
Στο 27΄, μετά τη σέντρα του Μπούτλα και την πάσα του Διαμαντή στον Γκάγκα Σ., αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή «ανάγκασε» τον Ρεσίτη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση στην αριστερή του γωνία.
Μόλις άουτ πέρασε το δυνατό σουτ του Τσάγγαρη στο 30΄, ενώ κόρνερ πέρασε (αφού βρήκε σε αμυνόμενο) το μακρινό σουτ του Διαμάντη στο 37ο λεπτό.
Στο 41΄, μετά το ολέθριο λάθος γύρισμα του Ντουφεκιά, ο Τσάγγαρης πήρε τη μπάλα, την «έστρωσε» στον Διαμάντη, ο οποίος αν και ανενόχλητος την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.
2ο ημίχρονο: Στο 52΄, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπασδάνη και την κεφαλιά-πάσα του Διαμάντη, ο Πετρίδης έπιασε νέα κεφαλιά, όμως ο Ρεσίτης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στο 64΄, ο Πετρίδης σέντραρε από τα δεξιά, όμως το γυριστό που επιχείρησε ο Σπύρου έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία.
Στο 80΄, την όμορφη ενέργεια και το σουτ του Κοντοβά Π. εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Ρεσίτης, ενώ νέα σωτήρια επέμβαση πραγματοποίησε ο νεαρός πορτιέρο στο 83΄, σε κεφαλιά του Γκάγκα Λ..
Ενδιάμεσα, ο διαιτητής του αγώνα είχε δείξει κίτρινη στον Κοντοβά Π. για «θέατρο»-πέσιμο στην αντίπαλη περιοχή. Στο 84΄, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κοντοβά Π., ο οποίος όμως νικήθηκε εκ νέου από τον κορυφαίου του αγώνα, Ρεσίτη, ενώ το νέο σουτ που επιχείρησε ο Πετρίδης πέρασε μόλις άουτ.
Στο 90΄, ο Κοντοβάς Π. με νέο σουτ, από θέση μέσα και αριστερά στην περιοχή, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, ενώ στις καθυστερήσεις τη σέντρα-σουτ του ίδιου, ανέκοψε με τάκλιν ο Μπόνιας  πριν φτάσει στον Διαμάντη που καιροφυλαχτούσε.

apok pirasos2

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ:--. * Δοκάρι: (41΄) Διαμάντης. * Διακριθέντες Πύρασου: Κοντοβάς Ι., Γκάγκας Λ., Μπασδάνης, Κοντοβάς Π.. * Διακριθέντες ΑΠΟΚ: Ρεσίτης, Γεωργακόπουλος Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας.

PURASOS APOK0_0

Στο… παρασκήνιο
* Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον Πύρασο στη φυσική του έδρα. Οι άνθρωποι της ομάδας προέβησαν στις κατάλληλες εργασίες και έπεσαν μέσα στον προγραμματισμό τους, που έκανε λόγο για επιστροφή στη Νέα Αγχίαλο στο ματς με τον ΑΠΟΚ.
* Την αποστολή του Βελουχίου ακολούθησαν 10-15 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων οι: Ζελενίτσας-Κατσαδούρος (μέλη της ΕΠΣ) και Ταξιάρχης Χρυσικός (Πρόεδρος Αίολου).
* Καπνογόνα άναψαν κατά την είσοδο των δύο ομάδων οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, ένα εκ των οποίων βρέθηκε αργότερα δίπλα στο β΄ βοηθό. Επίσης, μετά τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των ομάδων για τα αποδυτήρια μια κροτίδα έσκασε κοντά στον Γ. Κρασιά.
* Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα δέχτηκε στη διάρκεια του αγώνα ο Κατσαδούρος, όμως ένα από αυτά (στο 34΄, από τον Πετρίδη), ανάγκασε τον εξαιρετικό, μέχρι εκείνο το σημείο χαφ, να αποχωρήσει τραυματίας.
* Στα αξιοσημείωτα η ολιγόλεπτη κουβέντα του Προέδρου και του προπονητή του ΑΠΟΚ με τον Πάνο Κοντοβά, που ήταν ο διακαής πόθος των Ευρυτάνων στη μεταγραφική περίοδο.
* Αυτή ήταν η δεύτερη λευκή ισοπαλία για τον ΑΠΟΚ μετά το 0-0 με τον πρωτοπόρο Αμπελωνιακό στα πλαίσια της  3ης αγωνιστικής.

GOROGIAS KONTOBAS-P-

 

apok pirasos3

Δηλώσεις
Παύλος Σερμπέσης
(Προπονητής ΑΠΟΚ)
«Η ομάδα μου είχε δύναμη, θέληση, πάθος για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι όπως είχαμε πει από την αρχή του παιχνιδιού.
Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, η οποία είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας και η θέση της είναι πλασματική. Έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές, ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, αλλά εμείς  μπορέσαμε και αντέξαμε στην πίεση και κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Μας στοίχισε πολύ η απουσία του Κατσαδούρου, ο οποίος τραυματίστηκε και δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά ήταν καταπληκτικά για να πάρουμε αποτέλεσμα.
Η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη και όταν μέσα σε μια τέτοια έδρα παίρνεις βαθμό, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ακολουθεί την ομάδα μας και αψηφά τα χιλιόμετρα.
Κάνω πάλι μια έκκληση στον κόσμο του Καρπενησίου, που εμείς σαν ομάδα έχουμε δείξει τα διαπιστευτήρια μας, καιρός είναι να αγκαλιάσουνε και αυτός την προσπάθεια που κάνουμε με τα παιδιά τους, με τα ανίψια τους που τους κάνει υπερήφανους ως τώρα».

PURASOS APOK_0-0