Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Εξόρμηση στην καταπράσινη Οίτη για 25 πεζοπόρους του ΠΦΣΚ, που ανέβηκαν ως την κορυφή Πύργος, στα 2150μ

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό (λιακάδα, λίγα σύννεφα και δροσερό αεράκι), περίπου εικοσιπέντε (25) μέλη και φίλοι του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου συμμετείχαν στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στο βουνό της Οίτης, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. 1

Γύρω στις 07.30 το πρωί, πεζοπόροι όλων των ηλικιών επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο από το κέντρο του Καρπενησίου και ξεκίνησαν με αρχικό προορισμό το χωριό Καστανιά Υπάτης. Λίγο αργότερα άρχισαν να πεζοπορούν με στόχο την κορυφή της Οίτης, στα 2.150 μέτρα, όπου βρέθηκαν ύστερα από περίπου 3,5 ώρες. Η θέα προς τους γειτονικούς ορεινούς όγκους της Γκιώνας, των Βαρδουσίων και του Παρνασσού ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια και την κούραση για να φθάσουν ως εκεί.

Για την επιστροφή επιλέχθηκε εναλλακτική διαδρομή, με την ομάδα να καταλήγει στο χωριό Νεοχώρι. Κατόπιν, ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου υπηρετεί ο Καρπενησιώτης π. Ιερεμίας (κατά κόσμον Θωμάς Ξαγάρας), και η εκδρομή ολοκληρώθηκε με φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πεζοποριών του ΠΦΣΚ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: