Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Τυχερός ο Απεραντιακός επικράτησε με 2-1 της Δυτικής Φραγκίστας

fragista aperantiakos_1-2

Διπλό λόγω εμπειρίας και τύχης

Με την τύχη υπέρ του και στηριζόμενος στην ικανότητα των παιχτών του ο Απεραντιακός πέρασε με 2-1 από την έδρα της νεανικής Φραγκίστας. Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 15.00 για την 14η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ.
 
Συνθέσεις ομάδων
Φραγκίστα (Παπαδήμος Β.): Σάλτης, Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας, Καζάκος Γ., Λαθύρης Αχ., Γερονίκος Χ. (80΄ Μπισμπίκης Φ.), Κατσαδούρος Κ., Γούλας Τ., Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Π.
Απεραντιακός (Πασσάς Κ.): Φακίτσας, Καμαρέτσος, Γούλας Στ., Κουτσοθανάσης Κ., Γιαννής (90΄ Γουρέλης), Κονιαβίτης, Κατσίκης (88΄ Κώτσιας), Ηλιάδης, Ανδρεάκης, Κορέντζελος, Λιάγκος.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κολοκώτσιος Λάμπρος, με βοηθούς τους Λάμπρου Βασίλη και Πολυχρόνη Γρηγόρη (ΕΠΣ Ευρυτανίας).
 
* Δυο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες είχε η Φραγκίστα στο πρώτο μέρος, όμως «κατάφερε» να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ (1-2). Ο Απεραντιακός κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που έφτιαξε, πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ σε καίριο, χρονικά, σημείο. Στην επανάληψη, δόθηκαν πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου, η Φραγκίστα ήταν πιο απειλητική και σίγουρα αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.
1ο ημίχρονο: Στο 10΄, μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Μπισμπίκη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. 
Στο 15΄, ο Γούλας πάσαρε στον Κορέντζελο, ο οποίος με όμορφο φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ (0-1). 
Στο 22, ο Γερονίκος Π. σέντραρε για τον Γούλα, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κίνηση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη ο Κατσαδούρος προσπαθώντας επαναφέρει τη μπάλα στην περιοχή την έστειλε εκ νέου στο δοκάρι, με τον Φακίτσα να δείχνει να μην ελέγχει τη πορεία της. Στο 25΄, ο Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος μόνος με το τέρμα έπιασε σούταρε άτσαλα άουτ, ενώ νέο σουτ του ίδιου στο 30΄, απέκρουσε με καλή επέμβαση ο πορτιέρο του Απεραντιακού. 
Όμως αμέσως μετά, ο Κατσαδούρος, αφού πήρε τη μπάλα από τον Γερονίκο Π. με διαγώνιο σουτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο 34΄, ο Καμαρέτσος σέντραρε από τα δεξιά, ο Κορέντζελος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σάλτης μπλόκαρε εύκολα. Στο 41΄, ο Μπισμπίκης έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, πλάσαρε, όμως ο Φακίτσας με έγκαιρη έξοδο απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Κατσαδούρου βρήκε σε σώματα και πέρασε κόρνερ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο κορυφαίος του αγώνα, Γούλας Σ. -μετά από όμορφο συνδυασμό των Ανδρεάκη και Κορέντζελου- έκανε το μπάσιμο και με συρτό σουτ, λίγο μέσα από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
2ο ημίχρονο: Στο 57΄, η από εκτέλεση φάουλ του Καζάκου Γ. έβγαλε τον Μπισμπίκη Ι. στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όμως το πλασέ που επιχείρησε ανενόχλητος έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι (η μεγαλύτερη φάση στην επανάληψη). Στο 65΄, ο Φακίτσας μάζεψε σταθερά την κεφαλιά του Κατσαδούρου μετά τη σέντρα του  Γερονίκου Π., ενώ δύσκολα απέκρουσε ο Σάλτης στο 67΄, το βολέ του Κορέντζελου μέσα από την περιοχή και αριστερά. Στο 86΄, η εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι του Κατσαδούρου πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. 
Στο 90΄+2, ο Καμαρέτσος κλώτσησε εκτός φάσης τον Γούλα Τ. και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
 
 
fragista aperantiakos_1-2_1 
 
Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (15΄) 0-1 Κορέντζελος, (31΄) 1-1 Κατσαδούρος, (42΄) 1-2 Γούλας. * Δοκάρια: (22΄) Γούλας Τ., (22΄) Κατσαδούρος. * Κόκκινη: (90΄+2) Καμαρέτσος. * Διακριθέντες Φραγκίστας: Κατσαδούρος Κ., Περούλας, Γερονίκος Π. * Διακριθέντες Απεραντιακού: Γούλας Στ., Ηλιάδης, Κονιαβίτης, Κορέντζελος.
 
Στο… παρασκήνιο
* Από το Σάββατο βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ικαρία, ο Καντούνης και όπως ήταν φυσικό απουσίαζε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ σε θέση μεσοαμυντικού αγωνίστηκε ο συνήθως τερματοφύλακας Γουρέλης.
* Απουσίαζε λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων ο Μάκης Ζήκας των γηπεδούχων.
* Τον -μέχρι πέρυσι συμπαίχτη του στις μικτές ομάδες- Γούλα Τ. κλώτσησε εκτός φάσης ο Καμαρέτσος του Απεραντιακού και φυσιολογικά αποβλήθηκε. Ο Πρόεδρος των γηπεδούχων, Κολοκύθας Αντώνης, εξοργίστηκε με αυτή την ενέργεια και επιτέθηκε λεκτικά προς τον αποβληθέντα παίχτη.
 
fragista aperantiakos_1-2_2