Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Την Κυριακή 13 Μαΐου οι εκλογές στη ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας. Μοναδικοί υποψήφιοι οι νυν πρόεδροι - Τρεις για μία θέση συνέδρου

Προ των πυλών βρίσκονται οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς την Κυριακή 13 Μαΐου ανοίγουν οι κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου στην ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Ευρυτανίας και νέων μελών, όπως επίσης και για την εκλογή νέων προέδρων και μελών στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Καρπενησίου και Αγράφων.node-evritanias-grafeia1

Οι υποψήφιοι πρόεδροι

Όπως έγραψαν τα «Ευρυτανικά Νέα», υποψήφιοι για τις σημαντικές θέσεις των προέδρων στα κομματικά όργανα της Ν.Δ. Ευρυτανίας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι: Για πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας ο νυν πρόεδρος κ. Κώστας Λαθύρης, για τη ΔΗΜ.ΤΟ. Καρπενησίου ο κ. Ελπιδοφόρος Φλωράκης και για τη ΔΗΜ.ΤΟ. Αγράφων ο κ. Γεώργιος Ρήγας.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 13 στα δύο εκλογικά κέντρα: Αγράφων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παλαιοκατούνα, και Καρπενησίου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας στο Καρπενήσι. Οι κάλπες ανοίγουν στις 10 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Τρεις για μία θέση στο Συνέδριο

Ενδιαφέρον ωστόσο, παρουσιάζει και το γεγονός ότι στις 13 Μαΐου εκλέγονται και τα μέλη του κόμματος που θα εκπροσωπήσουν την Ευρυτανία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όταν αυτό γίνει, ως σύνεδροι. Θα έχουν δηλαδή δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου και συνεπώς το ενδιαφέρον είναι αυξημένο.

Οι υποψηφιότητες έχουν ήδη κατατεθεί. Δύο θα είναι οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν την Ευρυτανία, τέσσερις υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί.

Υποψήφιοι σύνεδροι είναι: Η περιφερειακή σύμβουλος Ευρυτανίας κα. Κατερίνα Καλαντζή, η οποία λόγω ποσόστωσης εκλέγεται αυτόματα ακόμη και με μια ψήφο.

Η εκλογική "μάχη" θα δοθεί με τους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους για μια θέση. Υποψήφιοι είναι οι: Δημήτρης Καρατσίκης, πρώην δήμαρχος Καρπενησίου, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, που διετέλεσε αντινομάρχης Ευρυτανίας, και ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Μπαλτάς. Εκ των τριών αυτών θα εκλεγεί μόνο ένας.