Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τριάδα επιτυχιών στην Ορεινή Ναυπακτία. Μπίκα, Κολόκα και Ελευθερίου ανέβηκαν στο βάθρο στο Τείχιο Δωρίδος

Στις 12 και 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, με επίκεντρο το γραφικό χωριό Τείχιο Δωρίδος, στην Ορεινή Ναυπακτία, η διοργάνωση ορεινού τρεξίματος «5ο Tihiorace». Η ευρυτανική εκπροσώπηση ήταν τριπλή και άκρως επιτυχημένη, καθώς η συγκομιδή ανήλθε σε τρία μετάλλια και ισάριθμες θέσεις στο βάθρο των νικητών.mpika-koloka-eleftheriou-toixio-2018

Η Δήμητρα Μπίκα έτρεξε στη διαδρομή των 30χλμ και δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει πρώτη στην Κατηγορία Γυναικών (11η στη Γενική) με χρόνο 3:27:09.

Στη διαδρομή των 20χλμ, η Μεγαλοχωρίτισσα Φωτεινή Κολόκα ήταν επίσης εξαιρετική και τερμάτισε στην πρώτη θέση με επίδοση 2:13:54. Η πρωτιά της, μάλιστα, της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο «Υοuth Skyrunning World Championship 2018», παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος νεαρών ηλικιών, που θα γίνει στην Ιταλία τον Αύγουστο.

 Συνολικά… 80 χιλιόμετρα έτρεξε σε δύο ημέρες ο τρίτος Ευρυτάνας της παρέας, ο Δημήτρης Ελευθερίου. Ο 32χρονος συμμετείχε αρχικά στον πιο απαιτητικό αγώνα του διημέρου, μήκους 50χλμ, απόσταση που κάλυψε σε 6:06:30, κερδίζοντας επάξια την τρίτη θέση. Την επομένη πήρε μέρος και στο 30άρι, όπου τρέχοντας σε χαλαρό τέμπο τερμάτισε 18ος. Ο Μεγαλοχωρίτης ήταν με διαφορά πρώτος στο Double Run, ανάμεσα σε όσους έτρεξαν 50+30χλμ.