Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος γράφει για τον συγγραφέα Θεόφιλο Γιαννόπουλο

Ο συγγραφέας Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης.803

 

«Το Αγκάθινο Στέμμα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδος και Κύπρου από τις εκδόσεις ΕΞΗ.

Επίσης είναι αξιολογητής-λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων στις Εκδόσεις Γράφημα.

Τέλος, δραστηριοποιείται ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και ως αρθρογράφος στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες koukidaki, urnovl, tovivlio.net, HuffPost Greece, Nyctophilia.gr και taxidiidewn.

Απόσπασμα από το βιβλίο "Αγκάθινο Στέμμα" (πρόλογος)

 

"Αυτή η περιπέτεια ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό και η αλήθεια είναι πως αδυνατώ ακόμη και τώρα να πιστέψω τα όσα πέρασα. Έστω κι αν στην αρχή έμοιαζαν όλα με τυχαίες συμπτώσεις, εν τούτοις εξελίχθηκαν σε κάτι που μόνο μια ανώτερη δύναμη μπορούσε να προδιαγράψει.

Ποτέ δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος με απαντήσεις. Μονάχα κάποια διάσπαρτα στοιχεία εμφανίζονταν ξαφνικά, που φρόντιζαν να αναζωπυρώνουν τη φλόγα της αναζήτησης, όταν αυτή πήγαινε να σβήσει. Έτσι το ταξίδι συνεχίστηκε τόσο μακριά, φτάνοντας πάμπολλες φορές στα σύνορα ενός νέου, αλλιώτικου κόσμου. Με δυσκολία θα εξηγούσε κάποιος αυτά που ακολουθούν.

Το μεγαλύτερο ερώτημα στέκει τελικά ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να τα εμπιστευτώ σε τούτο το χαρτί. Η ψυχή μου ψιθυρίζει πως μονάχα έτσι θα μπορούσαν να διασωθούν αναλλοίωτες όλες εκείνες οι πρωτόγνωρες στιγμές που με σημάδεψαν. Άλλωστε, πώς αλλιώς θα πίστευε κανείς ότι κατέληξα να περιπλανιέμαι μεταξύ ουρανού και γης χρησιμοποιώντας τα φτερά της φαντασίας;".