Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

ΑΠΟΚ ‘‘το Βελούχι’’ - Αναγέννηση Καρδίτσας 2 - 1

apok karditsa2-1

Ιστορική νίκη - σπουδαία εμφάνιση

Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο με τρομερό πάθος και θέληση ο ΑΠΟΚ κέρδισε δίκαια την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 2-1. Το παιχνίδι έγινε στο Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (15.00) στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής στον 4ο Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ
(Σερμπέσης Παύλος): Ρεσίτης, Κουτσουπιάς (93΄ Κρασιάς), Πασσάς, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Μπόνιας (79΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Κατσαδούρος, Κουρλός (89΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Γεωργακόπουλος, Ντουφεκιάς.
Αναγέννηση (Καλογιάννης Βασίλης): Διαμάντης, Μπαντής (58΄ Δημόπουλος Ι.), Κούρκουλας, Κλάζογλου, Πέτρου, Παπαναστασίου (70΄ Καμπαστανάκης), Βράκας, Μυργιώτης (30΄ Κοθράς), Μπουντούρης, Χατζηρίζος, Γόρδιος.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κρητικός Δημήτρης, με βοηθούς τους Τασσιόπουλο Θωμά και Βερτόπουλο Άρη του Συνδέσμου Θεσσαλίας.

* Μαγικό πρώτο ημίχρονο έκανε ο ΑΠΟΚ, ο οποίος σταδιακά ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοσή του πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι «άνοιξε», με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες ώστε να κλειδώσουν τη νίκη. Η Αναγέννηση με τη μείωση του σκορ περίπου 20 λεπτά πριν τη λήξη έδωσε άλλο ενδιαφέρον στον αγώνα, όμως το Βελούχι έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και την κράτησε σχετικά εύκολα! Δυο δοκάρια είχε ο ΑΠΟΚ και ένα η Αναγέννηση.

apok karditsa2-1_1

1ο ημίχρονο: Στο 4΄, το σουτ του Κατσαδούρου, από πάσα του Ζαραβέλη, έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο οριζόντιο δοκάρι βρήκε αυτό του Μυργιώτη (13΄), μετά από προσωπική ενέργεια που επιχείρησε από τα αριστερά.Στο 24΄,  ο Κουρλός προσπάθησε να ελευθερωθεί με καλές προσποιήσεις μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που έκανε ανέκοψε ο Πέτρου σε κόρνερ. Στο 27΄, ο Ζαραβέλης έβγαλε μπροστινή μπαλιά για τον Κουρλό, ο οποίος με μακρινό όμορφο πλασέ «άνοιξε» το σκορ (1-0).Στο 41΄, μετά την βαθιά μπαλιά του Πολυτσέρη και την κεφαλιά-πάσα του Κουρλού, ο Κατσαδούρος βγήκε τετ α τετ από τα δεξιά και με χαμηλό σουτ έκανε το 2-0. Στο 44΄, σε εκτέλεση φάουλ από τον Μπουντούρη ο Χατζηρίζος σούταρε, όμως ο Ρεσίτης μάζεψε τη μπάλα.

APOK ANAGENNHSH


2ο ημίχρονο: Στο 55΄, ο Ρεσίτης μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του Μπουντούρη, ενώ αντίθετα δύο λεπτά μετά ο Κουρλός δεν μπόρεσε να απειλήσει, αφού ανακόπηκε από τους αμυνόμενους την τελευταία στιγμή.Άουτ πέρασε το σουτ του αφύλαχτου -στη μικρή περιοχή- Χατζηρίζου, στο 60ο λεπτό. Στο 61΄, ο Κουρλός, αφού πραγματοποίησε υπέροχη προσωπική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή , όμως το πλασέ που επιχείρησε απομάκρυνε με τα πόδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στην επόμενη φάση και στην άλλη εστία, ο Ρεσίτης μάζεψε το δυνατό σουτ του Κλάζογλου, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μπόνιας στο 64΄, ο οποίος αν και βρέθηκε σε θέση βολής  απέναντι στον Διαμαντή (μετά την κάθετη του Κατσαδούρου), έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.Στο 65΄, ο Μπουντούρης μετά από εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Λίγο μετά όμως, η Αναγέννηση μείωσε το σκορ με (κοντρόλ και) πλασέ του Γόρδιου ύστερα από την πάσα του Κλάζογλου (2-1).Στο 78΄, το βολέ του Ρεσίτη βρήκε τον Κουρλό, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την… σύγκρουση μεταξύ των δύο αμυντικών (!!), βγήκε τετ α τετ, όμως το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Διαμαντή.Λίγο πριν την εκπνοή, απομακρύνθηκε από τον πάγκο των γηπεδούχων ο φροντιστής Σώμαλης Στέλιος, λόγω διαμαρτυριών.

apok karditsa_2-1_2

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (27΄) 1-0 Κουρλός, (41΄) 2-0 Κατσαδούρος, (68΄) 2-1 Γόρδιος. * Δοκάρια: (13΄) Μυργιώτης, (64΄) Μπόνιας, (77΄) Κουρλός.* Διακριθέντες ΑΠΟΚ: Κουρλός, Κατσαδούρος, Ζαραβέλης, Μπόνιας.
* Διακριθέντες Αναγέννησης: Μπουντούρης, Χατζηρίζος.

apok anagennhsh_2-1_1

 

Στο… παρασκήνιο

* Με εξαιρετική και άκρως πειστική εμφάνιση συνοδεύτηκε η πρώτη εμφάνιση του Κουρλού στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ.
* Την πρώτη τους φετινή συμμετοχή είχαν σε αυτό το ματς οι αμυντικοί Γ. Κρασιάς και Κ. Γενιτσαρόπουλος.
* Από την κερκίδα παρακολούθησαν το παιχνίδι οι: Μπακαλίδης, Συγκελόπουλος (τιμωρημένοι), Ξαγάρας (τραυματίας), Φλωράκης και Ι. Κρασιάς (νεοαποκτηθείς).
* Σαφώς και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη η διοίκηση του ΑΠΟΚ από την προσέλευση του κόσμου.

* Έδωσε απαντήσεις η ομάδα του ΑΠΟΚ στις φήμες που ακούγονταν (και συζητιόταν) όλη τη εβδομάδα, πως θα «κάτσει» να χάσει και ότι παιχνίδι… είναι της Αναγέννησης.
* Ελάχιστοι φίλαθλοι της Αναγέννησης βρέθηκαν κοντά στην ομάδα τους και πήραν το δρόμο του γυρισμού με δώρο… φανέλες του ΑΠΟΚ!!

apok anagennhsh_katsadouros

Δηλώσεις
Παύλος Σερμπέσης
(προπονητής του ΑΠΟΚ)
«Ήταν μια νίκη που πιστεύω θα γραφτεί στην ιστορία του ΑΠΟΚ και έχει διπλή αξία, λόγω και των απουσιών που είχαμε, με τον τραυματισμό του Ξαγάρα και τις κίτρινες κάρτες του Μπακαλίδη και του Συγκελόπουλου. Αυτή η νίκη είναι και ένα μήνυμα στον κόσμο του Καρπενησίου, να καταλάβουν ότι φέτος πρέπει να είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας, γιατί δουλεύει με παιδιά, τα οποία είναι από το Καρπενήσι. Στεναχωριέμαι, γιατί δεν έρχονται κοντά στην ομάδα, αυτοί που πρέπει να έρθουνε.  Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο εκτός από να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί πραγματικά ήτανε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχανε πάθος και θέληση για τη νίκη και νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα».


Ο Μπουντούρης στα “Ευρυτανικά Νέα”


mountouris

* Το σχόλιό του στα Ευρυτανικά Νέα έκανε και το αστέρι της Αναγέννησης και (ίσως το μεγαλύτερο όνομα του ομίλου!), ο Σωκράτης Μπουντούρης.
«Εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέραμε ότι το Βελούχι έχει μια καλή και έμπειρη ομάδα στην κατηγορία. Τους σεβαστήκαμε. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, όμως μετά το πρώτο γκολ του ΑΠΟΚ χάσαμε τον έλεγχο. Δεχτήκαμε και δεύτερο τέρμα και ήταν δύσκολο για εμάς να χάνουμε στο ημίχρονο 2-0. Μειώσαμε όμως στην επανάληψη -αν και λίγο αργά πιστεύω- και έτσι τελείωσε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στο Βελούχι για τη νίκη του και τους εύχομαι καλή συνέχεια και παραμονή στην κατηγορία».