Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Η Μυρίκη δεν πλήρωσε την αστοχία της και πήρε τη νίκη απέναντι στην νεανική Φραγκίστα (2-1)

miriki fragkista2-1

13η αγωνιστική - 4η δεύτερου γύρου

Αγχωτικό τρίποντο

Έστω και δύσκολα, η Μυρίκη (που έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες) πήρε το τρίποντο απέναντι στη νεανική και αξιόμαχη Φραγκίστα με σκορ 2-1. Το παιχνίδι έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (11.00) για την 13η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Συνθέσεις ομάδων
Μυρίκη
(Φούκας Β.): Μεριγκούνης, Παχής, Ζαχαράκης (57΄ Ζαραβέλης), Κολόκας, Μπουμπουρής, Γκορόγιας, Ράπτης (57΄ Τσιλιμέκης), Λέρης (57΄ Φούκας), Σιταράς, Σαΐτης, Ζαλοκώστας.
Φραγκίστα (Παπαδήμος Β.): Σάλτης Χρ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας, Καζάκος Γ., Λαθύρης, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Γούλας Τ., Ζήκας, Καζάκος Π. (78΄ Σάλτης Α.).
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δροσίνης Γιώργος, με βοηθούς τους Νικολάου Κώστα και Πολυχρόνη Γρηγόρη (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η Μυρίκη, πήρε τα ηνία στο κέντρο και αυτό της έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, όμως πατά την υπεροχή που είχαν δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Η Φραγκίστα είχε -με τη σειρά της- κάποιες ευκαιρίες και παρά το γεγονός πως ισοφάρισε σε 1-1, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, το οποίο έκρινε και το ματς.
1ο ημίχρονο: Στο 3΄, ο Μεριγκούνης απέκρουσε το μακρινό σουτ του Καζάκου Π., ενώ στο 10΄, ο Σαΐτης σέρβιρε από δεξιά και ο Σιταράς από κοντά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ (1-0). Λίγο μετά το όμορφο σουτ του Σαΐτη σταμάτησε σωτήρια ο αντίπαλος πορτιέρο, ενώ στο 24΄, ο Περούλας απομακρύνει σωτήρια, λίγο πριν το τέρμα το αδύναμο πλασέ του Σιταρά, που πρόλαβε στην έξοδο τον  Σάλτη. Στο 25΄, ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας έδιωξε δύσκολα το σουτ του Σαΐτη, ενώ καίρια ήταν και η επέμβαση του σε κόρνερ στο σουτ του Λέρη, μετά την κάθετη που του έβγαλε ο Σαΐτης στο 32ο λεπτό. Θετικά αντέδρασε, λίγο πριν την ανάπαυλα, και ο Μεριγκούνης σε μακρινό σουτ του Ζήκα.
2ο ημίχρονο: Στο 50΄, μετά το φάουλ του Ζήκα και το λάθος στην αντίπαλη άμυνα (Κολόκας), ο Κατσαδούρος από κοντά έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο 67΄, όμως, ο Σαΐτης, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Λίγο μετά, σε σέντρα του Παχή, ο Σάλτης αντέδρασε αποτελεσματικά στο κοντινό σουτ του Σιταρά, μετά τη σέντρα του Παχή. Άουτ πέρασαν το σουτ του Μπουμπουρή μέσα από την περιοχή, αλλά και ηκοντινή κεφαλιά του Ζαλοκώστα σε σέντρα του Σαΐτη. Στο 77΄,ο Σάλτης σταμάτησε αρχικά το κοντινό σουτ του Φούκα, ενώ στη συνέχεια το - εξ’ επαφής- πλασέ Σιταρά, που πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση!! Δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια ο νεαρός Γούλας, αφού παρά την καλή προσπάθεια, το σουτ που επιχείρησε στο 86΄ έφυγε μόλις άουτ.

MURIKH FRAGISTA2-1

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (10΄) 1-0 Σιταράς, (50΄) 1-1 Κατσαδούρος, (68΄) 2-1 Σαΐτης. * Διακριθέντες Μυρίκης: Λέρης, Σαΐτης, Μπουμπουρής, * Διακριθέντες Φραγκίστας: Σάλτης Χρ., Καζάκος Π., Γούλας Τ.

Στο… παρασκήνιο
* Για πρώτη φορά η Μυρίκη χρησιμοποίησε ως έδρα της το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, καθώς έχει κοινοποιήσει με επίσημο έγγραφο της στην ΕΠΣ, πως θα αγωνίζεται στο Αθλητικό κέντρο, που έχει φυσικό χορτάρι.
* Η... ίωση του Γιώργου Στοφόρου οδήγησε σστην αντικατάστασή του και χρέη  βοηθού ανέλαβε ο Κώστας Νικολάου, ο οποίος μάλιστα ειδοποιήθηκε την ημέρα του αγώνα.
* Τρεις αλλαγές στο 57ο λεπτό έκανε ο προπονητής της Μυρίκης, στην προσπάθειά του να δώσει πνοή στην ομάδα του.

MURIKH FRAGISTA_2-1