Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Ανώτερος ο Απεραντιακός πέτυχε το πρώτο του διπλό στην έδρα του Κερασόβου με 2-0

kerasobo aperantiakos0-2

Ο Απεραντιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες και επικράτησε δίκαια του Κερασόβου με 2-0. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο Κερασοχωρίου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (15.00) για την 13η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Συνθέσεις Ομάδων
Κεράσοβο
(Βλάχος Π.): Τρίκκας Ν., Μούτσελος, Ιωάννου, Λάππας (Κ.-Ε.) Ι., Ρίζος, Βλάχος Π., Φούκας Σ. (46΄ Ράπτης), Κοσμάς, Σεντής, Λάππας Γ. Διώτης.
Απεραντιακός (Πασσάς Κ.): Γουρέλης, Καμαρέτσος, Λιάγκος, Κουτσοθανάσης Κ., Ηλιάδης, Ανδρεάκης, Κατσίκης (79΄ Κώτσιας), Καντούνης, Γούλας, Γιαννής, Σκεπετάρης.

* Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λαθύρης Βαγγέλης, με βοηθούς τους Δροσίνη Γιώργο και Πολυχρόνη Γρηγόρη (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

* Καλύτερος και με πολλές χαμένες ευκαιρίες ο Απεραντιακός πήρε μια δίκαια νίκη. Το γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου σε συνδυασμό με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων λίγο πριν έκριναν σε μεγάλο βαθμό τη εξέλιξη του αγώνα. Στην επανάληψη, το Κεράσοβο είχε  δύο (2) καλές φάσεις. όμως η νίκη των φιλοξενούμενων κρίνεται δίκαια, καθώς έχασαν πολλές ευκαιρίες ώστε να διευρύνουν κατά πολύ το δείκτη του σκορ.

1ο ημίχρονο: Ο Ανδρεάκης (μετά από μπαλιά του Ηλιάδη), αφού πέρασε έναν αμυντικό, σούταρε στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 21΄, σε εκτέλεση φάουλ του Ανδρεάκη από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Γούλας έπιασε αμαρκάριστος τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Τρίκκας με όμορφη απόκρουση έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 27΄, ο Ανδρεάκης με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Καντούνη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ο Τρίκκας απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια ο Γιαννής, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έστειλε με σουτ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 30΄, ο Βλάχος πίεσε την αντίπαλη άμυνα, έκλεψε τη μπάλα όμως το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό μάζεψε σχετικά εύκολα ο Γουρέλης., στο κέντρο της εστίας του. Στο 41΄, ο Κοσμάς επιχείρησε ατομική ενέργεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Γουρέλης. Στο 45, σε γυριστό σουτ του Γιαννή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λάππα Γ. ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Ανδρεάκης από τα 11 μέτρα άνοιξε το σκορ (0-1).
2ο ημίχρονο: Στο 56΄, ο Γουρέλης απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Βλάχου Π. και στην αντεπίθεση ο Γούλας (μετά την μπαλιά από τον Ανδρεάκη) βρήκε με κάθετη πάσα τον Γιαννή, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Τρίκκα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Στο 66΄, ο Σεντής βρήκε με κάθετη τον Κοσμά, όμως ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας του Απεραντιακού με καίρια έξοδο κόντραρε τη μπάλα αποσοβώντας την παραβίαση του τέρματος. Στο 69΄, ο Ανδρεάκης έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον αντίπαλο κίπερ. Στο 73΄ , ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων (Ανδρεάκης) έκανε την παράλληλη μπαλιά ο Κατσίκης σκόραρε, όμως ο β΄ βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ (εκτεθειμένος ο νεαρός επιθετικός). Στο 76΄, το Κεράσοβο έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Γουρέλης δήλωσε παρών πρώτα σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βλάχου και στη συνέχεια σε προβολή του Ρίζου από κοντά. Στο 83΄, ο Γούλας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως σε μια ένδειξη ομαδικότητας «έσπασε» στον Κατσίκη, το σουτ όμως που επιχείρησε ο ίδιος απέκρουσε ο Τρίκκας.

 

KERASOVO-APERANTIAKOS 0-2

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (45΄ πεν.) 0-1 Ανδρεάκης, (57΄) Γιαννής. * Δοκάρι: (27΄) Γιαννής. * Διακριθέντες Κερασόβου: Ιωάννου, Λάππας (Κ.-Ε.) Ι., Τρίκκας Ν., Λάππας Γ. * Διακριθέντες Απεραντιακού: Ανδρεάκης, Ηλιάδης, Καντούνης.

Στο… παρασκήνιο
* Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη στην φετινή -απογοητευτική- πορεία του Απεραντιακού στο πρωτάθλημα.
* Παγωμένος σε ορισμένα σημεία και λασπωμένος σε άλλα ήταν ο αγωνιστικός χώρος γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
* Επανεμφανίστηκε μετά από καιρό ο Γούλας (Απεραντιακός), όπως και ο Ιωάννου (Κεράσοβο), ο οποίος αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ.
* Θετική ήταν η παρουσία του νεαρού Γιώργου Λάππα στη θέση του αμυντικού χαφ, καθώς η απουσία (τουλάχιστον για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου) του Γρηγόρη Βλάχου, λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων υποχρεώνει τον προπονητή της ομάδας να προβεί σε αλχημείες και πειραματισμούς.
* Με 10 παίχτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Κερασόβου, καθώς ο νεαρός Διονύσης Διώτης, παραπονέθηκε 2-3 φορές για ενοχλήσεις στα πόδια του και αποχώρησε.

 

KERASOVO APERANTIAKOS0-2