Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Οι μεταγραφές στο προσκήνιο

mpala

* Η 13η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ σε αριθμούς: Τρεις νίκες και μια ισοπαλία στους τέσσερις αγώνες του 2ου γύρου έχει η Ποταμιά, ενώ σε όλο τον πρώτο είχε μόλις μια νίκη σε εννέα παιχνίδια!! Άγιος Προκόπιος και Κεράσοβο εξακολουθούν να μην έχουν νίκη εντός έδρας, ενώ η ομάδα του Κερασοχωρίου δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά του τριπόντου ούτε και μακριά από το γήπεδό της. Το πρώτο του διπλό μετά από έξι προσπάθειες γεύτηκε ο Απεραντιακός, ενώ την πρώτη του ήττα και μάλιστα εντός έδρας υπέστη ο Αίολος, από τα Άγραφα σε σύνολο επτά αγώνων.

* Στις προπονήσεις επανήλθε -μετά τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ Νίκο Λυρούδια- και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος. Ο 25χρονος αμυντικών είχε χτυπήσει τον Οκτώβριο σε μια από τις προπονήσεις και υπέστη κάκωση στους συνδέσμους του αστραγάλου. Μάλιστα στάθηκε άτυχος, καθώς ξαναχτύπησε στο ίδιο σημείο μια βδομάδα αργότερα. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπειών και πλέον -από την περασμένη εβδομάδα- έχει ενσωματώθηκε στις προπονήσεις με σταθερά βήματα.

* ΑΠΟΚ: Επιστροφή στη βάση και τον ΑΠΟΚ για τον Γιάννη Κρασιά. Ο 23χρονος μεσοαμυντικός τονίζοντας πως «κάποια στιγμή έπρεπε να επιστρέψω», επισημοποίησε και τυπικά την μεταγραφή στον ιστορικό σύλλογο του Βελουχίου. Δήλωσε  πως έγινε αυτό που ήθελε και σκοπεύει να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί, όποτε και αν του ζητηθεί!!

* Επίσης, ένας από τους στόχους του ΑΠΟΚ για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, ο Παναγιώτης Κοντοβάς του Αλμυρού, θεωρείται σίγουρο πως κλείνει στο γειτονικό Πύρασο Νέας Αγχιάλου.Το Βελούχι προσπαθεί να αποκτήσει επιθετικό ισάξιος ή καλύτερος του εν λόγω επιθετικού, παρά το δύσκολο του εγχειρήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

* Άγραφα: Απίθανη πλέον δείχνει η μεταγραφή του 22χρονου αμυντικού μέσου (αγωνίζεται και ως κεντρικός αμυντικός) Σίμος Σωνίδης στα Άγραφα, αφού ο Πρόεδρος της ομάδας όπου ανήκει δεν του δίνει το δελτίο ώστε να έρθει στην Ευρυτανία. Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του Κατσίκα, τον οποιο οι άνθρωποι των Αγράφων σκέφτονται να φέρουν (ΜΟΝΟ για τα μπαράζ) με απόσπαση από την Ανάφη, όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

* Αίολος: Παρόλο που η ομάδα ήταν σε συζητήσεις, πρώιμου επιπέδου, με τρεις ποδοσφαιριστές -έναν μεσοεπιθετικό κάτω των 20 ετών που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Νίκη Βόλου, έναν αμυντικό 23 ετών και έναν αμυντικό μέσο κάτω των 20 ετών από τη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων ο τελευταίος δείχνει πιο προσιτός οικονομικά, φαίνεται πως δυσκολα θα προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή αυτή την περίοδο.

* Κρέντη: Έκλεισε στην Κρέντη ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Τύμπας Δημήτρης (φώτο) του Ραπτοπούλου, παρά το γεγονός πως αρχικά είχε σπεύσει να διέψευσει τις φήμες (για να μη χαλάσει η μεταγραφή). Πάντως το νέο δεν έγινε αποδεκτό με καλό τρόπο από παίχτη της Δόξας Ραπτοπούλου, αφού (πάντα σύμφωνα με τον Τύμπα), δέχτηκε λεκτική επίθεση με άσχημους χαρακτηρισμούς μέσω μηνυμάτων, ενώ τον κατηγορούν πως δέχτηκε χρήματα από τον Άγιο Προκόπιο, ώστε να έχει μειωμένη απόδοση στο μεταξύ τους ματς!!

tympas

Τα οικονομικά  (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό λίγο κάτω από τις 2000 ευρώ) καλύπτουν τον ίδιο επαρκώς και απέρριψε το -υπαρκτό- ενδιαφέρον και από τον Αμφίλοχο (ομάδα του 5ου Ομίλου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα), λόγω των πολλών προπονήσεων, που γίνονται στη Δ΄  σε αντιδιαστολή με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχει ο ίδιος.

* Μυρίκη: Με μια είδηση που θα προκαλέσει πάταγο ετοιμάζεται να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή η Μυρίκη. Φήμες λένε πως οι ιθύνοντες της ομάδας συζητάνε με επιθετικό που έχει αγωνίστει και στη Superleague (;) και είναι γύρω στα 30. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο προσκήνιο και το όνομα του μέσου Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλου, που αγωνιζόταν την περασμένη περίοδο στον ΑΠΟΚ.

Κεράσοβο: Μετά τους Κωστούλα Ι., Μπουμπουρή Κ .,Κίτσιο Β., Σβερώνη, Μαντέκα και Μπουμπουρή Ε., ένας ακόμη ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί τη διαδρομή Άγραφα-Κεράσοβο. Ο λόγος για τον 40χρονο Σερπάνο Δημήτρη, ο οποίος αν και το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του στο δεξί του χέρι), μετακινήθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν στην ομάδα του Κερασοχωρίου.

Άγιος Προκόπιος Παλαιοκατούνας: Είχαμε επισημάνει από τις αρχές του Ιανουαρίου η ομάδα της Παλαιοκατούνας θα ενισχυόταν με ένα επιθετικό εκτός Νομού. Επιβεβαιωθήκαμε αφού ο Άγιος Προκόπιος απέκτησε τον 36χρονο Κώστα Μόκκα, ο οποίος είναι γνωστός στους φιλάθλους της Ευρυτανίας από το πέρασμά του από την Δόξα Ραπτοπούλου την περίοδο 209-10, όταν και έφτασε με τους ακρίτες ως τους τελικούς τους Πρωταθλήματος.

* Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε στα "Ευρυτανικά Νέα" το απόγευμα της Τρίτης (17/1). Μας τηλεφώνησε από τη Θεσσαλονίκη η μεγάλη δόξα του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Κώστας Αϊδινίου. Στη διάρκεια της συνομιλίας μας ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μάς τόνισε πως διάβασε το άρθρο που είχαμε φτιάξει προς τιμήν του στη στήλη Αθλητικοί Φάκελοι (24/3/2010) και δήλωσε κατενθουσιασμένος με αυτό. Υπογράμμισε πως έγινε μια «πολύ καλή και έξοχη δουλειά» και πως «το άρθρο είναι εξαιρετικό και κατά 99,9% άψογο», σημειώνοντας πως δεν «έμεινε ξεκρέμαστος», όπως χαρακτηριστικά γράψαμε, επειδή τον τιμώρησε η ομάδα, αλλά επειδή η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ήταν εκπρόθεσμη.