Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα των 1.000 ευρώ

Να διορθώσει μια αστοχία του όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα των χιλίων ευρώ, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς ανοίγει ξανά, από 27 έως 31 Ιουλίου 2018, η πλατφόρμα για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ποσού χιλίων (1000) ευρώ.athens-spitia1

Η απόφαση ελήφθη καθώς οι δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος είχαν έρθει, πριν λίγο καιρό, αντιμέτωποι με το εξής παράδοξο: η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα (βασική προϋπόθεση για να το πάρει κάποιος είναι να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση) έκλεισε στις 3 Ιουλίου, την ώρα που οι φορολογικές δηλώσεις πήραν παράταση έως τις 26 Ιουλίου.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 ξεκίνησε στις 4/6 και διήρκεσε έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, όταν η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έπαψε να δέχεται πλέον άλλες αιτήσεις. Το σύστημα απέρριπτε αυτόματα την αίτηση στην περίπτωση που ο αιτών δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση. Επικράτησε, δηλαδή, η συνθήκη να κλείσει η πλατφόρμα για το επίδομα τη στιγμή που η υποβολή των φορολογικών αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι, υπήρξαν περιπτώσεις υποψήφιων δικαιούχων των 1.000 ευρώ που δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση και έτσι δεν κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση για το φοιτητικό επίδομα.

Η απόφαση

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι ανοίγει ξανά στις 27 Ιουλίου και θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την αίτηση που αποθήκευσαν προσωρινά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:https://stegastiko.minedu.gov.gr/.».