Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δολιοφθορά - «καρμπόν» στην Πρασιά Αγράφων. Κατέστρεψαν με… αλυσοπρίονο αγωγό ύδρευσης σε 150 σημεία!

Τη δημοτική περιουσία των Αγράφων έχουν βάλει στο μάτι άγνωστοι (ή άγνωστος). Όπως και πέρυσι τέτοια εποχή, σημειώθηκε δολιοφθορά σε αγωγό ύδρευσης στην Πρασιά και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Διπόταμα», όπου υπάρχει υδρομάστευση του υδραγωγείου. Ήδη, η δημοτική αρχή ενημέρωσε αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.dimarxeio-agrafwn-kerasoxori1

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δήμος Αγράφων αναφέρει για το περιστατικό:

«Ένα χρόνο σχεδόν μετά σημειώθηκε εκ νέου κρούσμα δολιοφθοράς στην τοποθεσία ΔΙΠΟΤΑΜΑ της Τοπικής Κοινότητας Πρασιάς Δήμου Αγράφων, όπου υπάρχει η υδρομάστευση του υδραγωγείου για τον οικισμό του τοπικού διαμερίσματος Ραπτοπούλου, άγνωστος ή άγνωστοι κατέστρεψαν τον αγωγό ύδρευσης διαμέτρου Φ 63 σε μήκος 500 μέτρων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και πέρυσι. Η καταστροφή του αγωγού έγινε με τη χρήση αλυσοπρίονου σε 150 περίπου σημεία του προαναφερθέντος τμήματος αγωγού.

Ήδη από πλευράς Δήμου ενημερώθηκε η αρμόδια αστυνομική αρχή, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής απέστειλε επιστολή προς τον Εισαγγελέα Ευρυτανίας, ενημερώνοντας τον για τα προαναφερθέντα συμβάντα, ζητώντας να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του Δήμου Αγράφων θεσμικά και περιουσιακά αλλά και αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δίκτυο ύδρευσης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει το γεγονός, ενώ κατέθεσαν και δύο μάρτυρες.».