Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το Δ.Σ. των ερασιτεχνών αστρονόμων. Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Άρτεμις»

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας «Άρτεμις», που έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, αποφασίστηκε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα θητεύσει για 4 χρόνια.artemis-astronomia11

Στη θέση του προέδρου διατηρήθηκε ο Δεληγεωργόπουλος Δημήτριος, ενώ το υπόλοιπο ΔΣ απαρτίζουν οι: Αντιπρόεδρος: Ζάρας Αθανάσιος, Γραμματέας: Λάππα Βασιλική, Ταμίας: Κοπανάκης Εμμανουήλ, Μέλος: Καγιάρας Νικόλαος, Μέλη: Κεχριμπάρης Κωνσταντίνος και Παντέρα Αναστασία.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε, μεταξύ άλλων, επίδειξη των πλανητών Δία, Κρόνου και Άρη.

Από το 2010

Ο σύλλογος των ερασιτεχνών αστρονόμων ξεκίνησε δειλά-δειλά το 2010, ως μία παρέα, μια χούφτα ανθρώπων που θέλησαν να φέρουν τον ουρανό πιο κοντά και να γνωρίσουν την Αστρονομία.

Η «Άρτεμις» διοργανώνει κατά καιρούς (2-3 φορές τον χρόνο) αστροβραδιές, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το σύμπαν, τους πλανήτες, τους αστερισμούς και τη μυθολογική ιστορία πού κρύβεται πίσω από αυτούς

Επίσης, γίνονται μαθήματα αστρονομίας σε μαθητές/τριες (κυρίως Γυμνασίου). Το κύριο παρατηρητήριο του συλλόγου βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, εκεί όπου υπάρχουν τα μηχανήματα, τα τηλεσκόπια και ο εξοπλισμός που αποτυπώνει μοναδικά εντυπωσιακές φωτογραφίες του σύμπαντός μας.

Στα προσεχή, την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στον Προφ. Ηλία Μυρίκης (ώρα 21.30), ο σύλλογος διοργανώνει βραδιά αστροπαρατήρησης, με χρήση τηλεσκοπίου και ουρανογραφία. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Γιορτών Δάσους 2018».