Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ολοκληρώθηκε η "ληστεία". Νέο "κούρεμα" αδειάζει το αποθεματικό του Γηροκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος πήρε άλλα 1,75 εκατ. ευρώ από το ταμείο

girokomeio karpenisiou

athanasias girokomeio“Θα κινηθούμε νομικά, ώστε να επιστρέψουν τα λεφτά. Πρόκειται για κλοπή, την οποία πλέον δεν ανεχόμαστε”, δηλώνει στα “Ευρυτανικά Νέα” ο διοικητής του Θεραπευτηρίου κ. Γιώργος Αθανασιάς.

Συνολικά, η μεγάλη "ληστεία" έφτασε τα 4,2 εκατ. ευρώ (ή 1,43 δις δρχ!). Η αφαίμαξη άγγιξε συνολικά το 70% του αποθεματικού. Το ίδρυμα έχει πλέον στο ταμείο του, από τα 5,9 εκατ. ευρώ που διέθετε, μόλις... 1,7 εκατ. ευρώ

Επιβεβαιώθηκε απόλυτα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των "Ευρυτανικών Νέων" (αρ. φύλλου 492/18-4-2012) για τη μεγάλη "ληστεία" των αποθεματικών των ιδρυμάτων, στην οποία προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2012, στα πλαίσια του "κουρέματος" των Ελληνικών ομολόγων

Τότε γράφαμε ότι το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας (Γηροκομείο) έχασε σε μία νύχτα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, έχοντας υποστεί μία μείωση κατά 30% στα αποθεματικά του. Σημειωτέον ότι τα χρήματα δεν ήταν του ελληνικού δημοσίου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους προερχόταν από τις εισφορές των τροφίμων και άλλες προσφορές, δωρεές, κληρονομιές κ.λπ.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο και στους πολίτες, οι οποίοι "έπεσαν από τα σύννεφα" με τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο το κράτος "έβαλε χέρι" στα χρήματα των περιθαλπομένων και των ασθενών.

σ.σ. Παρακάτω, δημοσιεύουμε μία οργισμένη επιστολή του Γιώργου Αρμάγου, ενός από τους στυλοβάτες της ιδέας για την ίδρυση του Γηροκομείου στο Καρπενήσι.

"Νέο κούρεμα"
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όμως, συνεχίζεται. Σήμερα αποκαλύπτουμε, με αδιάσειστα στοιχεία, ότι προεκλογικά και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών της 6ης Μαΐου, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε και σε νέα αφαίμαξη του αποθεματικού του ιδρύματος. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των "Ευρυτανικών Νέων", αυτή τη φορά αφαιρέθηκαν από το ταμείο του Γηροκομείου περίπου 1.750.000 ευρώ, (δηλαδή 597 εκατ. δραχμές, για να θυμούνται οι παλαιότεροι).

Για την ιστορία και την ακρίβεια των αριθμών, να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, το αποθεματικό του ιδρύματος τον Μάρτιο του 2012 ανερχόταν σε 5,9 εκατ. ευρώ. Πλέον λοιπόν, μετά και τη νέα αφαίμαξη, το Γηροκομείο έχει χάσει συνολικά 4,2 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, απώλεσε 2,45 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2012 και 1,75 εκατ. ευρώ στις αρχές Μαΐου του 2012, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο να ανέρχεται περίπου σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Το κούρεμα ξεπέρασε το 70% του συνολικού αποθεματικού του ιδρύματος. Άγγιξε, δηλαδή, το ποσοστό των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από όλα τα ιδρύματα της χώρας, όπως και από το Νοσοκομείο Καρπενησίου.


Επιστολή Γιώργου Αρμάγου για τη μεγάλη "ληστεία" στο Γηροκομείο

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των "Ευρυτανικών Νέων" για τη μεγάλη "ληστεία" σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρυτανίας -και ειδικότερα στο Γηροκομείο Καρπενησίου, το οποίο, όπως αποκαλύψαμε, έχασε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ- ευαισθητοποίησε τον κ.Γιώργο Αρμάγο, τέως υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών και για 20 χρόνια πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Καρπενησίου, από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Γηροκομείου

Στην οργισμένη του επιστολή, η οποία απευθύνεται στα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας αναφέρει:     

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριοι,
Αναγνώσαμε στον τοπικό τύπο της 18ης του μηνός Απριλίου, ότι, το Κράτος, δηλαδή εσείς, βάσει του Νόμου 2469/1997, αφαιμάξατε από το αποθεματικό του Γηροκομείου Καρπενησίου, το ποσό των δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων (2.450.000,00) ευρώ, χωρίς καμμιά ειδοποίηση ή ενημέρωση.

Κύριοι,
Το γεγονός αυτό, μας συγκλόνισε διότι, το Γηροκομείο δεν το ιδρύσατε εσείς, αλλά ο ιστορικός και Φιλανθρωπικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Καρπενησίου, κατά την εικοσαετή μας Προεδρία.

Όταν κύριοι, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε το Ίδρυμα αυτό, και ζητήσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών τις σχετικές άδειες, αντιμετωπίσαμε την κάθετη άρνηση των προκατόχων σας.

Όπως ήταν επόμενο, για τους περήφανους Ευρυτάνες, αν και δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, αντιδράσαμε με σκληρότητα για να υπερασπισθούμε το δίκαιο για τον φτωχό μας τόπο και τους πάσχοντας συνανθρώπους.

Δείγμα της θέσεως μας εκείνης είναι τα επισυναπτόμενα φωτοαντίγραφα των εγγράφων «Κεραυνοί», ήτοι 30/1.12.1981, 32/17.12.1981 και 34/30.12.1981, που αποστείλαμε και στον Πρωθυπουργό της εποχής εκείνης.

Κύριοι,
Το Ίδρυμα αυτό, το ιδρύσαμε ημείς, το εγκαινιάσαμε ημείς στις 8 Αυγούστου 1992, το λειτουργήσαμε ημείς, από το έτος 1991 μέχρι και το έτος 1993, αφού διορίσαμε το προσωπικό με την υπογραφή μας, και εκπαιδεύσαμε αυτό κατά τον καλλίτερο τρόπο, για να σέβεται τον άνθρωπο, την εργασία, και να προστατεύει το χρήμα του Ελληνικού Λαού.

Για να του δώσουμε το καλό παράδειγμα, αρνηθήκαμε μηνιαία αποζημίωση για την προσφερόμενη εργασία που δεν είχε όρια.

Όμως το Κόμμα σας, όταν ήλθε στην εξουσία, μας αντικατέστησε τον Ιανουάριο του 1994 από τα καθήκοντα του Προέδρου, και μάλιστα κατά τον χρόνο που εκκινήσαμε τη διαδικασία οικοδόμησης και νέας πτέρυγας των (40) κλινών.

Παρακαλέσαμε τον τότε Νομάρχη σας κ. Ευθύμιο Παπαβασιλείου να μη γίνει η αντικατάσταση για να οικοδομήσουμε και τη νέα πτέρυγα.

Όμως, η απάντηση ήταν αρνητική, και η πτέρυγα οικοδομήθηκε καθυστερημένα, πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τη διετία 2008-2009 πάλι με τη συμμετοχή τη δική μας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά τις εκλογές του έτους 2009, μας κάλεσε ο Βουλευτής μας κ. Ηλίας Καρανίκας να τον ενημερώσουμε γενικά για το Γηροκομείο, και το πράξαμε ευχαρίστως, και του εισηγηθήκαμε τα καλλίτερα στα οποία μπορούσε να βοηθήσει για να λειτουργήσει η πτέρυγα που τόση ανάγκη έχει ο φτωχός και παραμελημένος αυτός τόπος.

Όμως δυστυχώς, αν και περάσανε 2,5 χρόνια από τότε, δεν έγινε σχεδόν τίποτα και η νέα πτέρυγα παραμένει κλεισμένη και σκοτεινή και φοβούμαστε ότι μετά την αφαίμαξη μεγάλου μέρους του αποθεματικού θα παραμείνει για πολλά χρόνια κλεισμένη και σκοτεινή σε δόξα των πολιτικών μας.

Κύριοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χρήματα που αφαιμάξατε με λαθροχειρία προορίζονταν και για τη συντήρηση και επισκευή των παλαιών κτισμάτων για τα οποία επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης 2008-2009 συντάχθηκαν σχετικές μελέτες που παραμένουν αδρανείς και το κτίριο θα αρχίσει να καταρρέει.

Κύριοι,
τα χρήματα που αφαιμάξατε από τον προϋπολογισμό του Γηροκομείου, ανήκουν στον Ευρυτανικό Λαό, επειδή προέρχονται από τον ιδρώτα αυτού και των ομογενών Ευρυτάνων της Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», διότι είναι συμμετοχές - τροφεία των περιθαλπομένων και δωρεές του Ευρυτανικού Λαού, τις οποίες το προσωπικό του Ιδρύματος χειρίσθηκε με σεβασμό και ευλάβεια για να υπάρχει το αποθεματικό που ρημάξατε για να κλείσετε τις οδυνηρές τρύπες που ανοίξατε με τις αλόγιστες δαπάνες σας στην καρδιά της πατρίδας.

Δώστε λοιπόν εντολή στο Μεγάλο Τραπεζίτη να βάλει και πάλι στη θέση τους τα χρήματα του Γηροκομείου που δεν σας ανήκουν, και αφήστε τις κουτοπονηριές και λαθροχειρίες διότι οι Ευρυτάνες αυτά δεν τα ανέχονται.

Τελειώνοντας σας στέλνουμε και αντίγραφο της υπ' αριθμ. 13.781/1.9.1999 συμβολαιογραφικής πράξης με την οποία ημείς προσωπικά, σας μεταβιβάσαμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ είχαμε το δικαίωμα βάσει δικαστικών αποφάσεων να τις κρατήσουμε στην ιδιοκτησία του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου και σήμερα να μην έχετε την δυνατότητα να πράξετε αυτά που πράξατε.

Με τιμή
Γεώργιος Χρήστου Αρμάγος
τέως υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών