Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Γιάννης Κασέτας, Γιώργος Σπανός - ungle of Illusions 2012

cd495

Ο Γιάννης Κασέτας είναι ένας από τους καλύτερους και πιο «μορφωμένους» (υπό την έννοια των μουσικών επιρροών) Έλληνες σαξοφωνίστες. Ο Γιώργος Σπανός, από την άλλη, ένας πολυσύνθετος ντράμερ και σταθερός συνεργάτης του Ζωρζ Πιλαλί. Ομολογώ ότι μέχρι πρότινος γνώριζα ελάχιστα και για τους δύο.

Για το Jungle of Illusions πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο και ομολογώ (ξανά) ότι έπαθα πλάκα. Με την συνδρομή κι άλλων μουσικών παρουσιάζουν ένα εθιστικό μείγμα jazz/soul/funk, ερμηνευμένο με προσήλωση στον ρυθμό και ιδανική ισορροπία ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό και τη μελωδία. Αυτό, όμως, που χαρακτηρίζει απόλυτα το Jungle of Illusions είναι η ανανεωτική φρεσκάδα που το διαπερνάει από την αρχή μέχρι το τέλος. Μια φρεσκάδα που ανακλά την jazz παράδοση και επιβεβαιώνει τις δημιουργικές ικανότητες των σημερινών εκφραστών της.

Προφανώς, το συγκεκριμένο εγχείρημα απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις της συγκεκριμένης μουσικής, αξίζει όμως πραγματικά τον κόπο να του αφιερώσετε λίγο «μουσικό» χρόνο και να ανακαλύψετε μόνοι σας την κρυμμένη του μαγεία ερμηνευμένη από ταλαντούχους ανθρώπους.