Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Ανεμος» ο Δημήτρης Ελευθερίου στην Αρκαδία, πέτυχε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του (ΦΩΤΟ)

Σε εκπληκτική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ευρυτάνας αθλητής ορεινού τρεξίματος, Δημήτρης Ελευθερίου. Ο 33χρονος βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία, έτρεξε σε διαδρομή 52χλμ και κατέκτησε την πρώτη θέση!eleftheriou-arkadia1

Μετά τα 44χλμ στο Ζαγόρι, στα μέσα Ιουλίου, όπου αναδείχθηκε τρίτος, ο Μεγαλοχωρίτης ανέβηκε ξανά στο βάθρο των νικητών -και μάλιστα αυτή τη φορά στο πιο ψηλό σκαλί του! Ο Ελευθερίου (Dynafit) συμμετείχε στη διοργάνωση ‘Intersport Ellinikon Cross Country Race’, με επίκεντρο το Ελληνικό Αρκαδίας, παίρνοντας μέρος στη μεγάλη διαδρομή των 52χλμ, που διεξήχθη την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Στη γραμμή της εκκίνησης στήθηκαν δίπλα του ακόμα 65 δρομείς, μερικοί εξ αυτών της λεγόμενης ελίτ των αγώνων βουνού. Κι όμως, ο Μεγαλοχωρίτης έδειξε από τα πρώτα χιλιόμετρα πως νιώθει καλά και θα διεκδικήσει μετάλλιο· όπερ και εγένετο -και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.eleftheriou-arkadia2

Ο 33χρονος, τρέχοντας σε μονοπάτια των χωριών Παλιοχώρι, Δημητσάνα, Ζυγοβίτσι, Στεμνίτσα κ.α, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο χωριό Ελληνικό, καλύπτοντας τα σχεδόν 52χλμ σε χρόνο 5 ωρών και 15 δευτερολέπτων, «συντρίβοντας» το προσωπικό του ρεκόρ στη συγκεκριμένη διαδρομή. Είναι χαρακτηριστικό πως «κατέβασε» την περυσινή του επίδοση κατά… 37’ (!).

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αγώνες στην αθλητική καριέρα του Δ. Ελευθερίου, ενός δρομέα που κάθε χρόνο εμφανίζεται ανανεωμένος, μα συνάμα πιο έμπειρος και γεμάτος όρεξη και αντοχές.

eleftheriou-arkadia5eleftehriou-arkadia3