Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η Περιφέρεια Στερεάς κοντά στον μαθητή. Τρεις (3) δράσεις οικονομικής στήριξης για το σχολικό έτος 2018-19

Με τρεις δράσεις της Δομής «Γέφυρα», που στόχο έχουν την ισότιμη κάλυψη των αναγκών των μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση, ξεκινάει φέτος η σχολική χρονιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

arxhzw-drash1

Η πρώτη δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60 ευρώ/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δράση έρχεται να ενισχύσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτητικές συνθήκες της οικογενειακής μέριμνας και την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι οι επιταγές εξαργυρώνονται στα τοπικά καταστήματα, στηρίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η δεύτερη δράση με τίτλο «Μαθαίνω ξένες γλώσσες», παρέχει εφάπαξ «Κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 180 ευρώ/μαθητή για την κάλυψη διδάκτρων σε φροντιστήρια εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τους γονείς που δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ετήσια δίδακτρα φοίτησης των παιδιών τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση της πρόσβασης των μαθητών για την απόκτηση γνώσεων που τους είναι απαραίτητες.

Η τρίτη δράση με τίτλο «…μετά το σχολείο», αναφέρεται στην εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσω «Κουπονιού αγορών» (Voucher) αξίας 200 ευρώ/μαθητή, για την κάλυψη μέρους ή συνολικά της ετήσιας συνδρομής στην συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες Άθλησης, Δημιουργικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης. Η δράση θα καλύψει το σύνολο των παιδιών που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και μαθητές Γυμνασίου των οποίων οι οικογένειες διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας.

Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με ευθύνη της Δομής «Γέφυρα» και το συνολικό κόστος τους καλύπτεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κ. Μπακογιάννης: «Κανένα παιδί αποκλεισμένο»

«Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά όχι ίδιοι. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από τις δράσεις της ΓΕΦΥΡΑΣ επιχειρεί να μην υπάρχει κανένα παιδί αποκλεισμένο, δίνοντάς του ίσες ευκαιρίες και υγιείς συνθήκες ανάπτυξης των δυνατοτήτων και της προσωπικότητάς του», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

«Φροντίζουμε», πρόσθεσε, «η πρώτη επαφή των μικρών μαθητών με το σχολικό περιβάλλον να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Ταυτόχρονα προωθούμε την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και στηρίζουμε τη συμμετοχή των παιδιών μας σε εξωσχολικές δραστηριότητες για να είναι χαρούμενα και γεμάτα νέα ερεθίσματα».«Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε η παρουσία μας δίπλα σε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται να είναι άμεση αλλά και ουσιαστική, να κάνουμε πράξη την κοινωνική συνοχή. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά και την άψογη συνεργασία. Μακάρι να έρθει σύντομα η μέρα εκείνη που δε θα χρειάζονται τέτοιες δράσεις», κατέληξε.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς www.pste.gov.gr, αλλά και να απευθύνονται, όσον αφορά στην Ευρυτανία, στο αρμόδιο Γραφείο Καρπενησίου: Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (Κεντρικό Δημαρχείο), Εθνικής Αντιστάσεως 1, 36100, Καρπενήσι Τηλ.: 22373 52306, 52304.