Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Προχωρά η «Διανομή Αγαθών» στον δήμο Αγράφων. Στη Δυτ. Φραγκίστα ήδη τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης (ΦΩΤΟ)

Με βήμα γοργό κινείται η δράση διανομής τροφίμων και αγαθών του δήμου Αγράφων, μέσω της δομής Κέντρο Κοινότητας της Δυτ. Φραγκίστας. Το διάστημα αυτό γίνεται η αξιολόγηση και επιλογή των τελικών δικαιούχων.agrafa-dianomi-agathwn1

 

Πρόσφατα τα «Ευρυτανικά Νέα» είχαν παρουσιάσει τη δράση «Διανομή Αγαθών» η οποία θα υλοποιηθεί από την υπηρεσία του δήμου Αγράφων «Κέντρο Κοινότητας». Στις 7/9 ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, με βασικό κριτήριο για την ένταξη, μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών, την αδυναμία κάλυψης αναγκών σε βασικά αγαθά διαβίωσης.

Εξάλλου, η δράση, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», έχει ως πρωταρχικό στόχο την κάλυψη των δημοτών του δήμου με βασικά αγαθά διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. είδη υγιεινής).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη, από τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας, η αξιολόγηση των αιτήσεων σύμφωνα με τα οικονομικοκοινωνικά κριτήρια και θα ακολουθήσει η επιλογή των τελικών δικαιούχων. Αναμένεται να εγκριθούν περί τις 80 επί συνόλου 100 (και πλέον) αιτήσεων, που αφορούν είτε μονοπρόσωπα είτε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.

Εξάλλου, τα προϊόντα διατροφής και υγιεινής βρίσκονται ήδη στα ράφια τους, στο Κέντρο Κοινότητας στη Δυτ. Φραγκίστα· η προμήθειά τους έγινε από καταστήματα της περιοχής, τα οποία επισκέφθηκε η πρόεδρος του «Βελουχιού» κα Ελευθερία Νικοπούλου με πρόθεση της ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Επίσης, να σημειωθεί πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τμήμα Καρπενησίου συνέβαλε στην προσπάθεια προσφέροντας είδη διατροφής.

agrafa-dianomi-agathwn2