Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κινηματογραφική παραγωγή για τον Κατσαντώνη. «Στα σκαριά» τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για συνδρομητικό κανάλι

Με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστός ο Αντώνης Κατσαντώνης-Μακρυγιάννης, ο «Σταυραετός των Αγράφων», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί κινηματογραφική παραγωγή με θέμα τη ζωή και τη δράση του- καταγόμενου από τον Μάραθο Αγράφων- οπλαρχηγού.katsantonis-marathos11

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Π.Ο.Σ.Σ., που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 14 Σεπτεμβρίου, έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα και μάλιστα παρούσα ήταν κα Βίκυ Νικολάου κινηματογραφική παραγωγός, εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής που συνεργάζεται με το συνδρομητικό κανάλι COSMOTE HISTORY.

Η παραγωγή θα υλοποιηθεί αρχικά με την συνεργασία του δήμου Αγράφων και της Αμφικτιονίας των Ακαρνανών. Ήδη, η πρώτη συνεργασία έγινε με την συμμετοχή του μέλους της Π.Ο.Σ.Σ, Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου & Ευρυτανίας στα πλαίσια της εκδήλωσης - αφιερώματος στον Ιωάννη Καποδίστρια, που τα γυρίσματα έγιναν στην Ακτή Μαγεμένου στη Λευκάδα.

Αυτές τις ημέρες λαμβάνουν σχετική γνώση φορείς και εκπρόσωποι ευρυτανικών συλλόγων που σχετίζονται με τον Κατσαντώνη (από τον Μάραθο, το Σύχνικο, το Μοναστηράκι κ.α.), ώστε να οργανωθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και επικοινωνίας.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το που θα γίνουν τα γυρίσματα, ωστόσο θεωρείται βέβαια πως θα επιλεγούν αγραφιώτικα τοπία όπου έζησε και έδρασε το «λιοντάρι της κλεφτουριας», λ.χ η «Σπηλιά του Κατσαντώνη» κ.α. Αποφασίστηκε, τέλος, τις επόμενες ημέρες να γίνει ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές.