Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σε Θήβα και Μεσολόγγι ο Μητροπολίτης, συμμετείχε στους εορτασμούς για τον Ευαγγελιστή Λουκά & τον Άγιο Γεράσιμο

Στη Θήβα και το Κεφαλόβρυσο Μεσολογγίου βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, προσκεκλημένος των τοπικών Ι.Μ.mitropolitis-thibaaa1

Το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα, τελέστηκε Θεία Λειτουργία υπό τον κ. Γεώργιο, ο οποίος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή τονίζοντας ότι οι πιστοί θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τις διδαχές του.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, ο ποιμενάρχης επρόκειτο να λειτουργήσει στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στο Κεφαλόβρυσο Μεσολογγίου προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Από τα Επινιανά στη Θήβα

Εξάλλου, από τα Επινιανά Αγράφων στη Θήβα θα μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Στάνας, όπου και θα παραμείνει για λίγες ημέρες προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Η υποδοχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ενώ μεταξύ άλλων θρησκευτικών εκδηλώσεων, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η εικόνα θα αναχωρήσει ξανά για τα Επινιανά.