Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

“Κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων”. Απάντηση στους επικριτές του για την Αθήνα δίνει ο Κώστας Μπακογιάννης, στοχεύοντας στο Μέγαρο Μαξίμου

mpakogiannnnis-bolta-athina-0

Σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο ίντερνετ, ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο της Αθήνας, δίνει απάντηση σε σχόλια εναντίον του που προέρχονται θεωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, που στηλιτεύουν την απόφασή του να επισκέπτεται τις ξεχασμένες γειτονίες της Αθήνας καταγράφοντας τα προβλήματα που μένουν άλυτα για χρόνια. 

"Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώσει τον υποψήφιό του για την Αθήνα, τον καλώ να περπατήσουμε μαζί στα σοκάκια της", είναι το σχόλιο του κ. Μπακογιάννη και με ειρωνικό τρόπο προσθέτει: "… εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλιά και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.

Το σχόλιό του συνοδεύει με μια νυχτερινή φωτογραφία του με τον γιο του Παύλο, βόλτα στους δρόμου της Αθήνας, θέλοντας να περάσει το μήνυμα για μια Αθήνα ασφαλή "… χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους", όπως τονίζει.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 

"Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω. 

1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts. 

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά απο αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. 

Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται οτι γνωρίζει. 

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση. 

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους. 

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλια και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.

Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία εχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές."