Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αύριο στη Βουλή η ψήφιση της τροπολογίας για 3.257 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανέφερε ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή, μεταξύ άλλων, και η τροπολογία που καταθέτει από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 3.257 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».boitheia-sto-spiti-diamartiria-athina-0

Η υπουργός ανέφερε ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή, μεταξύ άλλων, και η τροπολογία που καταθέτει από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 3.257 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Με την τροπολογία αυτή, θα συσταθούν οι μόνιμες θέσεις στις αντίστοιχες δομές των δήμων σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα. Η κα Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαίωσε ότι εξασφαλίζεται «με απόλυτη διαφάνεια ότι θα υπάρξει μοριοδότηση στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία» και ανέφερε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει από το ΑΣΕΠ στις αρχές του νέου έτους. Τότε αναμένεται και η προκήρυξη για τις 4.500 μόνιμες θέσεις στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» έχουν ασχοληθεί πολλάκις με το συγκεκριμένο ζήτημα και έχουν φιλοξενήσει και τις απόψεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα, που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Ειδικά στην Ευρυτανία, τον πιο γηρασμένο ελληνικό νομό, η λειτουργία της δράσης δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ως προς την αναγκαιότητά της και τον ρόλο που επιτελεί.

(ΦΩΤΟ. EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)