Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Υποψήφια Δήμαρχος Αγράφων η δικηγόρος ΧΡΥΣΑ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΗ. Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά της για τον δήμο Αγράφων, ανακοίνωσε η γνωστή δικηγόρος κα. Χρύσα Σουλιώτη.

Η Αγραφιώτισσα (κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο. ΔΕ Φραγκίστας) δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αγράφων στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, "…με έναν και μοναδικό στόχο: την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και την Αναγέννηση του Δήμου μας", όπως τονίζει. 

Στην επιστολή της αναφέρει ότι η ανεξάρτητη δημοτική της ομάδα, "…προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους", ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει ότι θα "…στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Νέοι στην ηλικία αλλά και παλιοί με νέες ιδέες".


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Αγαπητοί συνδημότες μου

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας σε βάθος τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, σας ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αγράφων στις Aυτοδιοικητικές Eκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μαΐου του 2019.

ΠΑΡΟΥΣΑ με έναν και μοναδικό στόχο: την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και την Αναγέννηση του Δήμου μας. Αν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, προκρίνουν ως λύση την σύγκλιση και τις ενωτικές διεργασίες, που θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στο Δήμο και στους Δημότες του, η νέα μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης »), το επιβάλει.

«Ενότητα» λοιπόν. Μια λέξη επίκαιρη πάντοτε όσο και τώρα. Ενωμένοι να πάρουμε τη σκυτάλη για το μέλλον, με αποφασιστικότητα, σιγουριά, ακούραστη διάθεση, αξιοποιώντας κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, ιδέα ή διάθεση συμμετοχής από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την αναγέννηση του τόπου μας.

Να γυρίσουμε σελίδα. Όλοι εμείς που έχουμε κάτι κοινό, που μας ενώνει. Η αγάπη για τον τόπο μας, απαιτείται αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται «Όραμα». Να κάνουμε με τις ιδέες μας, την δράση μας και την αντικειμενική κρίση, την πρωτοβουλία αυτή πιο δυνατή, να δημιουργήσουμε ρεύμα αλλαγής, ενότητας, ανανέωσης, αναγέννησης!
Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα ονειρεμένο τόπο με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Έναν τόπο που τον γνωρίζω καλά, γιατί είναι ο τόπος που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που ονειρεύτηκα να ζήσω, και που θλίβομαι να τον βλέπω να «ερημώνει». Πρωτίστως αυτόν θα πρέπει να προστατεύσουμε. Να τον αξιοποιήσουμε με σύνεση και γνώση, να τον κάνουμε μέσο και δύναμη για μια καλύτερη ζωή, για αειφόρο ανάπτυξη και να τον κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ζωντανό, αψεγάδιαστο, λειτουργικό. Με την ελπίδα στα χωριά μας να μην αντικρίζουμε κλειστά σπίτια και έρημα σχολεία και εκκλησίες
.

 Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Νέοι στην ηλικία αλλά και παλιοί με νέες ιδέες. Να συνθέσουμε την αναμφιβόλως απαραίτητη εμπειρία των παλιών με τον ενθουσιασμό, το ανιδιοτελές συναίσθημα και την τεχνογνωσία των νέων.

Με την ευκαιρία που μου δίνει αυτό εδώ το βήμα θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να ακολουθήσουν αυτό το «άρμα». Στην αρχή αυτού του αγώνα, πολλοί θα μας πουν ρομαντικούς ως προς την σκέψη μας, ίσως αφελείς ως προς την δυνατότητα υλοποίησης των ιδεών μας. Το στοίχημα όμως πρέπει για όλους εμάς να είναι, να μην μπορεί ούτε ένας εκ των δημοτών μας, να μας καταλογίσει υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές, σκοτεινές συμμαχίες και ανέντιμους συσχετισμούς.

Με σεβασμό στην Δημοκρατία και τους Θεσμούς, ευγένεια απέναντι στο Δημότη, ήθος, αρχές, έγνοια και αγώνα με μοναδικό στόχο το Καλό του τόπου μας.

 Χρύσα Ι. Σουλιώτη 

Υποψήφια Δήμαρχος Αγράφων