Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη Λίμνη Κρεμαστών για τον Σταυρό. Τα Θεοφάνια στον δήμο Αγράφων

Στη Γέφυρα Επισκοπής, τελέστηκε και φέτος η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων του δήμου Αγράφων.  Γύρω στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων, Θεόδωρου Μπαμπαλή, κληρικών και κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Νήφωνα Συριανού, που ήταν πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής π. Ευάγγελο Φεγγούλη  και από τους εφημερίους Επισκοπής και Αγίου Βλασίου, π. Νεκτάριο Διώτη και π. Κων/νο Κοντογιώργο.1-0

Παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, πέντε… τολμηροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό στα ψυχρά νερά τις λίμνης, με τον κόσμο που ήταν πάνω στη γέφυρα να ενθαρρύνει με επευφημίες την προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια οι ιερείς ευλόγησαν τη βασιλόπιτα που προσφέρθηκε για τους παρευρισκόμενους από το δήμο Αγράφων, με τον δήμο Αγρινίου να μην έχει εκπροσώπηση -για πρώτη φορά.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγράφων, πέραν των ευχών τους για θεία φώτιση, γνωστοποίησε την ίδρυση Ναυταθλητικού Ομίλου του Δήμου Αγράφων, με επίκεντρο δραστηριότητες στην λίμνη Κρεμαστών και αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης της λίμνης, που μπορεί υπό προϋποθέσεις και με στρατηγικό σχεδιασμό να μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης για τους δυο Δήμους αλλά και για την περιοχή γενικότερα.

2-1

Επ΄ αυτού μάλιστα ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τον ερχόμενο Μάρτιο, με ομάδα και άλλων Δημάρχων που ανήκουν στο Δίκτυο Δήμων με λίμνες, θα επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες προκειμένου να διεκδικήσει από την πλευρά του Δήμου Αγράφων, ανταποδοτικά και άλλα οφέλη για την ανάπτυξη της περιοχής.

3-2

4-3

5-4