Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΤΩΡΑ) Ψηφίστηκε με 153 «ΝΑΙ» η Συμφωνία των Πρεσπών. «ΟΧΙ» από τον βουλευτή Ευρυτανίας

Το ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής (25/1), τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η καταμέτρηση έδειξε: 153 θετικές ψήφους, 146 αρνητικές και 1 «παρών».vouli2

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων, «ναι» ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι δύο πρώην βουλευτές του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, ψήφισαν κατά συνείδηση.

Ειδικότερα, ο κ. Ψαριανός ψήφισε «παρών» στη συμφωνία, ενώ ο Γιώργος Αμυράς ψήφισε «όχι», λίγο νωρίτερα, ο τρίτος βουλευτής που αποχώρησε από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης, ψήφισε «ναι».

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Δανέλλης.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφορορίας σημειώθηκε και επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, που ψήφισε «όχι στην προδοσία» και ο πρόεδρος της Βουλής την έκρινε προσωρινά άκυρη.