Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Μητρόπολη Καρπενησίου: Μαθήματα Υφαντικής στην Π. Βίνιανη από τα μέσα Μαρτίου, και αργότερα Ξυλογλυπτική

Την ευκαιρία να μυηθούν, σε πρώτη φάση, στην τέχνη της υφαντικής και αργότερα της ξυλογλυπτικής, θα έχουν ενήλικες και παιδιά, καθώς η Μητρόπολη Καρπενησίου θα λειτουργήσει αντίστοιχα εκπαιδευτικά εργαστήρια.yfantiki-se-telaro1-0

«Δεδομένων των πάσης φύσεως δυσκολιών πού αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, η Μητρόπολή μας αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων στα οποία θα διδάσκεται η τεχνογνωσία πανάρχαιων τεχνών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πρώτη στόχευση της Ι.Μ. είναι η υφαντική και η ξυλογλυπτική. Τα μαθήματα για ανηλίκους θα είναι δωρεάν, ενώ οι ενήλικες θα επιβαρύνονται με ένα συμβολικό ποσό για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών.

Έναρξη στις 16 Μαρτίου

Το πρώτο μάθημα υφαντικής θα γίνει το Σάββατο 16 (ώρες 15:00-19:00) και Κυριακή 17 Μαρτίου (11:00-15:00), αρχικά σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του εργαστηρίου, σε οικία δίπλα από το Μουσείο της Παλιάς Βίνιανης. «Προοπτική μας είναι τα εργαστήρια να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων (σ.σ. στη «Σωτήρα») καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πλην των περιόδων φιλοξενίας παιδιών», διαβάζουμε.

Τα μαθήματα υφαντικής σέ τελάρο θα γίνονται από την κα Ελένη Λαζαράκη, ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα. «Η υφαντική σε τελάρο είναι ο ιδανικός τρόπος να εισαχθεί κάποιος, και κυρίως παιδιά, στον κόσμο της υφαντικής. Είναι απλός στη λειτουργία του, κατάλληλος για μικρά αυτοτελή έργα και προσφέρει μεγάλη ελευθερία στην επιλογή υλικών και τεχνοτροπιών», αναφέρει η Μητρόπολη.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Μητρόπολη Καρπενησίου, στον π. Ευστάθιο Τριβυζά (τηλ. 2237022277, εσωτερικό 3), Τετάρτη και Παρασκευή σε ώρες γραφείου, καθώς και στην κα Βούλα Σούκη στα τηλ.: 6972831623 & 2237770879 .

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα ξυλογλυπτικής θα αρχίσουν αργότερα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης.