Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με ευρυτανικό «άρωμα» ο ανασχηματισμός. Ο Θάνος Μωραΐτης ορίστηκε υφυπουργός στο Υπουργείο Υποδομών

Τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής (15/2), ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.moraitis-thanos1-0

Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα.

Θέση στον Μωραΐτη

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης, από το Αγρίνιο, με οικογενειακή καταγωγή τη Σκοπιά Ευρυτανίας. Πριν λίγους μήνες ο ίδιος με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την παράταξη, για την οποία σημείωσε πως βρίσκεται σε «οριακό σημείο». Έκτοτε αναπτύχθηκε σταδιακά πολιτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα οδήγησε στην τοποθέτησή του ως υφυπουργού στο Υπ. Υποδομών.

Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και το 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Μίνι ανασχηματισμός

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Τέλος, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.