Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μιλώντας στα παιδιά για την αναπηρία. Ένα διαφορετικό «μάθημα» για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου

Ύστερα από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Στέλλας Ντούσιου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας, Τασία Κριπάση-Μπάρκα, βρέθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και μίλησε στα παιδιά της Β’ και Ε’ τάξης για την Αναπηρία, ως μητέρα παιδιού με αναπηρία.

mparka-se-3o-dimotiko-0

Ένα από τα πρότζεκτ του τριμήνου του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus + Rainbow, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, αποτελεί το Live Library (ζωντανή βιβλιοθήκη), με υπεύθυνες τις εκπ/κούς Στέλλα Ντούσιου, Χριστίνα Ξώλια, Ντίνα Μπάρλα.

Κύριος σκοπός είναι να «σπάσει» τα στερεότυπα επιλέγοντας έναν ενήλικα να γίνει το «βιβλίο» που θα αφηγηθεί τη δική του προσωπική ιστορία. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Πολωνία απ' τους μαθητές της ΣΤ’ που θα ταξιδέψουν εκεί.

Τα παιδιά, γεμάτα απορίες και αθωότητα, έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις σχετικά με την αναπηρία, την καθημερινότητα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, τα προβλήματα, τις δυσκολίες. «Οι μαθητές προετοίμασαν ερωτήσεις και κάποιες δεν τις περίμενα. Τα παιδιά έχουν τον δικό τους τρόπο να ρωτούν. Με συγκίνησαν, με προβλημάτισαν. Γνωρίζοντας αυτά τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς υπάρχει ελπίδα να αλλάξουμε τα στερεότυπα σχετικά με την αναπηρία», σχολίασε για την επίσκεψη η κα Κριπάση-Μπάρκα.